Συσκέψεις, έλεγχοι και μετασεισμοί στη Ζάκυνθο

Συνεχείς συσκέψεις, εξονυχιστικοί έλεγχο και χορός των Ρίχτερ είναι το σκηνικό στη Ζάκυνθο τις τελευταίες ημέρες. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση των κτιρίων.
Ο μεγάλο σεισμός 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη άνοιξε πληγές στο νησί και οι αρχές παραμένουν επί ποδός για να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα όποια προβλήματα.
EUROKINISSI
Σύμφωνα με απόφαση των Αρχών όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας ώστε να ελεγχθούν όλα τα κτίρια στη Ζάκυνθο, ενώ από αύριο, Δευτέρα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά. 
Ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Ζακύνθου σε αρκετά σημεία, ενώ συνεχίζονται οι αυτοψίες σε δρόμους και κτίρια. 
Στην περιοχή της Παναγούλας έχουν εκκενωθεί δύο σπίτια, καθώς ένα πολύ μεγάλο κομμάτι βράχου κρέμεται, ουσιαστικά, από μία κλωστή και υπάρχει κίνδυνος να πέσει πάνω στα σπίτια. 
EUROKINISSI
Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν φύγει δύο οικογένειας από τα σπίτια τους, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση στο σημείο. Παράλληλα, οι αρχές του νησιού έχουν ζητήσει τη βοήθεια ειδικών γεωλόγων.
Αναφορικά με τη μετασεισμική δραστηριότητα εκτιμάται ότι το κρίσιμο 48ωρο έχει παρέλθει, με τον Ευθύμη Λέκκα να δηλώνει ότι δεν αποκλείεται να σημειωθεί ένας μεγάλος μετασεισμός 5,7 – 5,8 Ρίχτερ για να θεωρηθεί «ομαλή» η διαδικασία και να περάσει η σεισμική δραστηριότητα σε μια «κανονικότητα».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!