«Όχι στη θεσμική μείωση του ρόλου της Εκκλησίας»


Την αντίθεσή της στη θεσμική μείωση του ρόλου της Εκκλησίας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων, που υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να περιέλθει στο ίδιο επίπεδο με αιρέσεις και άλλα δόγματα. Τονίζει δε ότι το Σύνταγμα πάσχει «από έλλειψη βούλησης για την πιστή εφαρμογή του».
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «κάτι οφείλει η Ελλάδα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορούν κάποιοι υπό τον μανδύα του εκσυγχρονισμού να φέρουν την Επίσημη Εκκλησία μας στο ίδιο επίπεδο με τα χίλια άλλα δόγματα που υπάρχουν. Το Σύνταγμα δεν πάσχει από επιτακτική ανάγκη αλλαγών, αλλά από έλλειψη βούλησης για την πιστή εφαρμογή του».
Όπως αναφέρει, οι κυβερνήσεις «καθημερινά παραβιάζουν το Σύνταγμα».
Επιτιθέμενη δε στην κυβέρνησης υποστηρίζει ότι «παρουσιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ κάποιες προτάσεις, ως αναγκαίες αλλαγές. Μήπως πρέπει να απολογηθούν και τα δυο αυτά κόμματα για τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος;»
Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, είναι «ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να κοπούν τα προνόμια των πολιτικών και να απαγορευτεί στους βουλευτές να προδίδουν το κόμμα τους, υποχρεωμένοι σε περίπτωση διαφωνίας να παραδίδουν την έδρα τους. Όλα τα άλλα που συζητούνται αποτελούν “το μελάνι της σουπιάς που θέλει να θολώσει τα νερά”».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!