Δεύτερη ημέρα με τρομοδέματα κατά Δημοκρατικών


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υπόπτου ή των υπόπτων για τα «εκρηκτικά δέματα» που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε πρώην προέδρους και κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σήμερα, μετά τα ύποπτα πακέτα σε Μπαράκ Ομπάμα, Μπίλ και Χίλαρι Κλίντον, CNN, στο στόχαστρο βρέθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αλλά και ο δημοφιλής ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 
Επίσης, στους παραλήπτες βρίσκονται ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο δωρητής του Δημοκρατικού Κόμματος Τζορτζ Σόρος και η βουλευτίνα από την Καλιφόρνια Μαξίν Ουότερς, που ασκεί συχνά κριτική στον μεγιστάνα. Δύο δέματα εστάλησαν στη Ουότερς, την οποία ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «πρόσωπο εξαιρετικά χαμηλού IQ».
Κανείς από τους δέκα επιβεβαιωμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν εξερράγη, ωστόσο οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον επίδοξο κατά συρροή βομβιστή, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων εκλογών για το αμερικανικό Κογκρέσο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν τις απειλές σύμπτωμα ενός οξυμμένου είδους πολιτικής ρητορικής που προωθεί ο Τραμπ, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες αυτές αλλά κατηγόρησε τα ΜΜΕ.
Το ύποπτο δέμα που εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ εντοπίστηκε σε ταχυδρομείο στην κομητεία Νιου Καστλ του Ντέλαγουερ, ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC βρέθηκε και δεύτερο ύποπτο δέμα.
Ο ντε Νίρο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν απευθύνθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Τραμπ στην τελετή των βραβείων Τόνι τον περασμένο Ιούνιο, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Ένα ύποπτο δέμα, παρόμοιο με εκείνα που εστάλησαν σε Δημοκρατικούς εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία στη Νέα Υόρκη της εταιρείας παραγωγής που ίδρυσε ο Αμερικανός ηθοποιός. Το δέμα που εστάλη στον ντε Νίρο περιείχε επίσης έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε την ευθύνη στα... ΜΜΕ και τα Fake News τονίζοντας «Ένα μεγάλο μέρος της Οργής που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας προκαλείται από τα σκόπιμα ψευδή και ανακριβή ρεπορτάζ των κυρίαρχων ΜΜΕ τα οποία αποκαλώ Fake News. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη και απεχθής που δεν μπορώ να την περιγράψω».
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή δεμάτων, όμως ήδη στις ΗΠΑ έχει επικρατήσει η τρομοϋστερία. Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε κτίριο δίπλα στο Καπιτώλιο, το οποίο στεγάζει γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών
Δεν έχουν γίνει, ακόμη, γνωστοί οι λόγοι πίσω από την εκκένωση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε, μιλώντας από την Ουάσινγκτον, ότι η κυβέρνησή του θα διεξάγει μια «επιθετική έρευνα».
«Οποιαδήποτε ενέργεια ή απειλή πολιτικής βίας συνιστά επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το FBI τα δέματα ήταν φάκελοι που περιείχαν «πιθανούς εκρηκτικούς μηχανισμούς», περιτυλιγμένους σε ρολό φυσαλίδας. Κάθε φάκελος είχε διεύθυνση τυπωμένη σε υπολογιστή και έξι γραμματόσημα.
Άλλοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι μηχανισμοί που βρίσκονταν στους φακέλους ήταν παρόμοιοι με εκείνον που βρέθηκε στην οικία του Σόρος και κατέστρεψε με ελεγχόμενη έκρηξη η αστυνομία. Τουλάχιστον ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς περιελάμβανε σπασμένο γυαλί, είπε μια πηγή από την ομοσπονδιακή αστυνομία.
Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, η έρευνα για τα ύποπτα δέματα με τα εκρηκτικά επικεντρώνεται στη Φλόριντα.
Πιστεύεται πως και τα 10 ύποπτα πακέτα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα πέρασαν, κάποια στιγμή, από τα αμερικανικά ταχυδρομεία.
Επίσης, το πρωί (ώρα Ουάσιγκτον) εκκενώθηκε προσωρινά κτίριο που στεγάζει γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών στην Ουάσινγκτον. Η υπόθεση δεν είχε σχέση με τα τρομοδέματα, αλλά σήμανε ο συναγερμός για πυρκαγιά, εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας σε πίνακα του ηλεκτρικού. Αφού εντοπίστηκε το πρόβλημα, οι αρχές επέτρεψαν και πάλι στους εργαζόμενους να ξαναμπούν στα γραφεία τους.
Άλλωστε, οι περισσότεροι βουλευτές δεν βρίσκονται στην Ουάσιγκτον αλλά στις περιφέρειές τους, οργανώνοντας προεκλογικές συγκεντρώσεις εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!