Βγήκε στον... αφρό το ναυαγισμένο «Corfu Island»


Ανελκύστηκε έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια που βρισκόταν στον βυθό της θάλασσας, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Corfu Island».
Σήμερα (Τρίτη, 30 Οκτωβρίου) ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) Δημοσθένης Μπακόπουλος θα μιλήσει γι΄αυτή την ανέλκυση που έγινε αζήμια για το ελληνικό Δημόσιο στη 1 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Καπογιαννάτος στη Λ. Δημοκρατίας 124 στο Πέραμα.
Ακολούθως, όσοι επιθυμούν, θα μπορέσουν να επισκεφτούν με λάντζα το ναυάγιο.
Σημειώνεται ότι το 103 μέτρα πλοίο είχε βυθιστεί σε βάθος 22 μέτρων στην επισκευαστική βάση Περάματος στις 20/5/1986. Η επιχείρηση ανέλκυσης ξεκίνησε τον Ιούνιο και εξελίχθηκε σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση.
Το «Corfu Island» είχε ναυπηγηθεί το 1961 στην Ισπανία και το όνομά του ήταν «Cuidad de Tarifa», το οποίο διατήρησε μέχρι το 1984-1985, οπότε αγοράστηκε από την εταιρεία των αδελφών Αγαπητού, μετονομάστηκε σε «Corfu Island» και ύψωσε την ελληνική σημαία. Το 1985 το πλοίο έκανε δρομολόγια στη γραμμή της Αδριατικής και στις 20 Μαΐου 1986 βυθίστηκε στη βάση Περάματος, μπροστά στην προβλήτα ΙΙ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!