Κλείνουν το μάτι για τις συντάξεις στο Eurogroup


Με θετικά σχόλια αλλά και παραινέσεις για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων υποδέχθηκαν στο Eurogroup, το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ελληνικής κυβέρνησης για το 2019, το οποίο κινείται με Plan B αλλά στόχευση την μη περικοπή των συντάξεων.
Τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, όσο και ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το μέτρο, αλλά για τις τελικές αποφάσεις παρέπεμψαν μετά τα μέσα Οκτωβρίου.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Σεντένο ο οποίος επισήμανε πως «δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο η μείωση των συντάξεων καθώς στο ασφαλιστικό σύστημα έχει γίνει μεταρρύθμιση». Όπως είπε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, «όλοι ξέρουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα δείχνει πολύ καλύτερη απ' ότι πριν από 18 μήνες που ελήφθη η απόφαση».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι η χώρα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για τα δημοσιονομικά και το χρέος,
Για μετά τις 15 Οκτωβρίου παρέπεμψε τη σχετική συζήτηση ο Πιέρ Μοσκοβισί. «Έχουμε τη γνώμη ότι η χώρα είναι στο σωστό δρόμο να για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους φέτος και του χρόνου. Το ερώτημα για την ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πρόγραμμα θα συζητηθεί», είπε ο επίτροπος.
Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι το προσχέδιο που κατατέθηκε περιλαμβάνει δύο σενάρια ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγνκ.
«Η δημοσιονομική κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν από 18 μήνες όταν είχε υιοθετηθεί η εν λόγω απόφαση. Είναι σημαντικό ωστόσο η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Θα διεξαχθούν συνομιλίες για τα μέτρα του προϋπολογισμού και περιμένουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τους στόχους που έχουν τεθεί», πρόσθεσε.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!