Πρώτη φορά στους Δελφούς το «European Lab»


Το ετήσιο ευρωπαϊκό φόρουμ «European Lab» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 και 13 Οκτωβρίου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Το «European Lab» είναι μια επαγγελματική πλατφόρμα αφιερωμένη στον πολιτισμό τού αύριο και τον κρίσιμο ρόλο που θα έχει για το μέλλον των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.
Το φόρουμ, που φέτος διοργανώνεται από κοινού από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Arty Farty και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον συμβολικό και φιλόξενο χώρο των Δελφών, απευθύνεται σε δημιουργούς, φιλότεχνους, διανοούμενους, επαγγελματίες του πολιτισμού όλων των ηλικιών που επιθυμούν να διερευνήσουν από κοινού και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην πολιτισμική γονιμοποίηση των κοινωνιών μας.
Από την ίδρυσή του το 2011, το φόρουμ «European Lab» έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Στόχος του φετινού διήμερου φόρουμ στους Δελφούς είναι να δημιουργήσει νέους διαπολιτισμικούς δεσμούς και να αναδείξει την Ευρώπη του πολιτισμού.
Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί από το Teatroskop, ένα επαγγελματικό δίκτυο αφιερωμένο στις τέχνες του θεάματος, διάφοροι φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να μιλήσουν για την εμπειρία τους σχετικά με την πολιτική δύναμη της τέχνης, όπως και για τη ζωτικότητα των διαπολιτισμικών πρακτικών στα Βαλκάνια. Ενώ ταυτόχρονα θα εστιάσει στην ανάδειξη της κοινωνικο-πολιτιστικής παραγωγής της Ελλάδας.
Μερικά από τα θέματα όπου θα επικεντρωθεί το φετινό φόρουμ είναι: Ποιες είναι οι κοινές δυναμικές για μια Ευρώπη του πολιτισμού;
Πώς μπορούμε να προωθήσουμε τη δικτύωση και τη διεθνή ανάπτυξη νέων επαγγελματιών στον τομέα αυτόν;
Με ποιο οικονομικό μοντέλο και για ποιο κοινωνικό έργο θα πρέπει να ανοίγουμε νέους πολιτισμικούς χώρους δημιουργίας και συζήτησης;

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!