Λίγο VAR φέτος, πολύ του χρόνου


Με βάση το πώς πηγαίνουν οι διαδικασίες της ανάθεσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προέβλεψε πως προς το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα γίνει εκτεταμένη χρήση του VAR στη Super League και θα υπάρξει πλήρης κάλυψη από την επόμενη περίοδο.
Πάντως ο Γιώργος Βασιλειάδης φρόντισε να καταστήσει σαφές σε κάθε περίπτωση πως από ένα σημείο και μετά το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και σε ποιο βαθμό κάλυψης θα φτάσει η χρήση του VAR στα γήπεδα της Super League, θα είναι καθαρά θέμα FIFA και EΠΟ – ΚΕΔ.
Η εμπλοκή της Πολιτείας φτάνει μέχρι την ολοκλήρωση όλων των νομικών διαδικασιών κι αυτό αναμένεται να φτάσει το πολύ μέχρι Δεκέμβρη ή Γενάρη, όπως τόνισε και χθες ο υφυπουργός.
Τ.Τ.
Εκανε αίσθηση, και όχι άδικα, η πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του Αρη Καβαλαρίου και μαζί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Αρη στο εν λόγω χωριό του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στον 13χρονο Ρομάν από την Αρμενία που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ενωσαν τις δυνάμεις τους και απευθύνθηκαν στον Ιβάν Σαββίδη και τον Θόδωρο Καρυπίδη προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό και να ταξιδέψει ο μικρός Ρομάν τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο για να υπoβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Οι μεγαλομέτοχοι των δύο μεγάλων ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν θετικοί και τις επόμενες μέρες θα καθοριστεί η ακριβής μορφή της βοήθειας που θα δοθεί στον έφηβο από την Αρμενία, τον οποίο αντιπροσωπεία ΠΑΟΚτσήδων, Αρειανών και μελών της διοίκησης του Αρη Καβαλαρίου επισκέφθηκε προχθές στο σπίτι του, στο Περιβολάκι, ένα κοντινό χωριό.
«Εχουμε την υπόσχεση από συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, μια και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Ρωσία, αλλά και τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι θα βοηθήσουν τον μικρό Ρομάν. Πιστεύω ότι έτσι δίνουμε και ένα ουσιαστικό μήνυμα για το τι πραγματικά πρεσβεύει ο αθλητισμός και πώς δύο μεγάλοι αντίπαλοι εντός των γηπέδων μπορούν να διδάσκουν πολιτισμό», τόνισε χθες στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Αρη Καβαλαρίου, Αγγελος Κούτουλας.
Κ.Π.
Χθες σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως το «δεξί χέρι του Μελισσανίδη», που τη Δευτέρα το βράδυ είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο για να τον... στρέψει εναντίον του ΠΑΟΚ, με αφορμή τη διαιτησία του Ξάνθη – ΑΕΛ, είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρώην παράγοντας της ΕΠΟ, που είχε κατηγορηθεί για το Koriopolis και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράνομο στοιχηματισμό. «Με πήρε το βράδυ και μου είπε μην ψάχνεις, την Ξάνθη την αγόρασε ο Σαββίδης. Είναι πολύ δολοπλόκος, προσπάθησε να με στρέψει κατά του Σαββίδη», είπε στον Metropolis της Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ. Κατόπιν υποστήριξε πως ο πρώην παράγοντας της ΕΠΟ «κατεβάζει» κι «ανεβάζει» ομάδες.
Στη δίκη τώρα του Koriopolis, την 1η Μαρτίου του 2017, είχε πει τα παρακάτω για τον ίδιο: «Είναι ένα άτομο που χαίρεσαι να τον έχεις φίλο. Δεν τον θεωρώ καθόλου επικίνδυνο. Εχει μια θαυμάσια γυναίκα και δυο θαυμάσια κοριτσάκια. Είναι ένα χαρισματικό άτομο. Με παραπλάνησε ένας δικηγόρος και κατέθεσα όσα κατέθεσα γι’ αυτόν». Να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια τελικά στην εκτίμηση του Αλέξη Κούγια...
Τ.Τ.
Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια περί προσπάθειας του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου να εμπλέξει τον Ιβάν Σαββίδη στην κακή διαιτησία του Λάμπρου στο Ξάνθη-ΑΕΛ έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ζητά να διερευνηθούν όλα όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας περί στενών σχέσεων του Παπαδόπουλου με το περιβάλλον Μελισσανίδη και την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον επηρεασμό που έχει στους Ελληνες διαιτητές. Είναι η πρώτη φορά που από την πλευρά του ΠΑΟΚ εκφράζονται δημόσια παράπονα για τη διαιτησία και προφανώς φανερώνει μια τάση να εγκαταλειφθούν οι χαμηλοί τόνοι που είχαν υιοθετηθεί αρχικά. Πυκνώνουν, μάλιστα, εντός των γραφείων της Τούμπας οι «φωνές» για να εκφραστούν δημόσια παράπονα για τη στάση του Βαγγέλη Γραμμένου, χωρίς προς το παρόν ο Ιβάν Σαββίδης να άρει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της ΕΠΟ.
Κ.Π.
Αναβολή για τις 22 Οκτωβρίου πήρε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η εκδίκαση των εφέσεων ΑΕΚ και Ολυμπιακού για την απόφαση της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, σχετικά με την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Εκδικάστηκε μόνο η έφεση για την απόφαση για το πρόστιμο που είχε βάλει η ΑΕΚ στον ποδοσφαιριστή, για τη δήλωση που είχε κάνει για «πιέσεις και απειλές» για να υπογράψει στην Ενωση. Η απόφαση αναμένεται.
Τ.Τ.
Για να μη μείνουν άπραγοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που θα είναι στου Ρέντη στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε ένα φιλικό. Αυτό θα γίνει αύριο το πρωί στις 11.00, με αντίπαλο τον Αήττητο Σπάτων, που είναι νεοφώτιστος στη Football League.
Γ.ΝΤ.
Είναι δεδομένο ότι ο μεγαλύτερος στόχος του φετινού μπασκετικού Παναθηναϊκού είναι να επιστρέψει σε ένα φάιναλ φορ Ευρωλίγκας, ύστερα από έξι σερί χρόνια απουσίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, στην οποία οι «πράσινοι» φιλοξενούν αύριο τη Μακάμπι, παρέθεσε δείπνο στην ομάδα, στους εργαζόμενους της ΚΑΕ και στις οικογένειές τους, σε εστιατόριο της Ν. Ερυθραίας. Μάλιστα το «παρών» έδωσε και ο αεικίνητος Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος συμμετέχει ενεργά και μέσω του Παναθηναϊκού προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε χάνοντας μέσα σε 40 μέρες και τα δύο αδέλφια του, Παύλο και Κώστα.
Γ.ΝΤ.
Ηταν ένας από τους παίκτες που «έβγαλαν μάτια» και έκαναν τη διαφορά στην περσινή ΑΕΚ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Επίσης συμμετείχε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, που είχε ανάγκη από παίκτες για να καλύψει τις απουσίες των διεθνών ώστε να βγαίνουν οι ασκήσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο Μάνι Χάρις μόλις χθες κατάφερε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Υπέγραψε στη λιθουανική Ρίτας Βίλνιους, την άλλοτε Λιέτουβος Ρίτας, η οποία συμμετέχει στο Γιούροκαπ.
Γ.ΝΤ.
Κάθε μέρα που περνάει και ο Κώστας Παπανικολάου δεν προπονείται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες της συμμετοχής του στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο διεθνής φόργουορντ, που προσπαθεί να ξεπεράσει το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρεί, συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σύμφωνα με τον προπονητή του Ντέιβιντ Μπλατ, αν δεν προλάβει να κάνει τουλάχιστον δύο προπονήσεις και χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις, με τους συμπαίκτες του, δεν σκοπεύει να ρισκάρει και να τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα της Παρασκευής με τη Χίμκι στη Μόσχα.
Γ.ΝΤ.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε από κοντά το ματς της Ενωσης με τον Ολυμπιακό. Ο Σουηδός πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε φυσικά συναντήσεις με όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στον περίπου έναν χρόνο που έμεινε στην ομάδα, ενώ η παρουσία του έδωσε τροφή και για φημολογία περί επιστροφής. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι όμως, αν και ψάξιμο για ενίσχυση στον μεταγραφικό σχεδιασμό υφίσταται.
Τ.Τ.
Οπως αποκαλύφθηκε εδώ πριν από μερικές μέρες, οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι έχουν ανοίξει. Για τον 28χρονο πλέον κεντρικό αμυντικό, αυτό το συμβόλαιο θα είναι το πιο σημαντικό της καριέρας του λογικά, οπότε η κλήση του στην εθνική ομάδα, έστω και ως αντικαταστάτη του Μάριου Οικονόμου, ενισχύει τη διαπραγματευτική του θέση. Ηρθε σε ιδανικό timing.
T.T.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!