Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit


Περιθώριο δύο εβδομάδων έχει πια η Τερέζα Μέι προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους βουλευτές για το περιεχόμενο της συμφωνίας για το Brexit, το οποίο υπέγραψαν την Κυριακή οι 27 ηγέτες της Ε.Ε.. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρωθυπουργικό γραφείο, η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο θα γίνει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, έπειτα από πέντε ημέρες συζήτησης.
Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο και προειδοποίησε  εκ νέου ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύτηκε εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν» είπε ακόμη.
«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται», προειδοποίησε, στην προσπάθειά της να πείσει τους βουλευτές.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στην Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την συμφωνία, ενώ και στο εσωτερικό του κόμματος της Μέι υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις που κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση καθιστούν την επικύρωση της συμφωνίας.
Η ηγέτης του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας είπε επίσης ότι «θα επανεξετάσει» την συμφωνία στήριξης προς την συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας, εάν η συμφωνία για το Brexit περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!