Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Ν.Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ» Γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας


Καλαμαριά  01 – 11 - 2018        

                                                
                       ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Κέντρο Πρόληψης  Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Ν.Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ»
Γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας

Το έργο του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ», τα αποτελέσματα της δράσης αλλά και τα οφέλη της προσφοράς του στη διάρκεια της λειτουργίας των 20 χρόνων, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθυουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς και μίλησαν η πρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Καλαμαριάς Μαρία Παυλίδου και η επιστημονική υπεύθυνη Βάσω Ασκητοπούλου.

Η κ. Παυλίδου στη διάρκεια της ομιλίας της,  έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του Φορέα που ξεκίνησε τη λειτουργία του, τον Οκτώβριο του 1998 στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για την Πρόληψη της τοξικοεξάρτησης , ιδιαίτερα των νέων και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής. Τόνισε ότι, η ΕΛΠΙΔΑ  παρέχει ορθή και έγκυρη πληροφόρηση γύρω από θέματα χρήσης και κατάχρησης ουσιών και υποστήριξε ότι ως άτομα και ως κοινωνία οφείλουμε να αντισταθούμε σθεναρά στη βία και να εργαστούμε, ώστε να στηρίξουμε μέσα από διάφορες δράσεις πρόληψης τους νέους που έχουν ανάγκη.

Η κ. Ασκητοπούλου(ψυχολόγος) από την πλευρά της, έκανε έναν απολογισμό των συνολικών δράσεων που υλοποιήθηκαν όλα αυτά τα 20 χρόνια της λειτουργίας. ΄Όπως χαρακτηριστικά είπε, 180.455 άτομα (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί κλπ)   δέχθηκαν τις υπηρεσίες της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου. Επίσης μίλησε με αριθμούς για τους γονείς που απευθύνθηκαν και ζήτησαν τη συμβουλευτική τους, έκανε αναφορά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν. Ακόμη, αναφέρθηκε στα αιτήματα βοήθειας που προσέφερε το Κέντρο ΕΛΠΙΔΑ στο πλαίσιο συμβουλευτικής και έγκυρης πληροφόρησης σε ότι αφορά τις δυνατότητες θεραπείας. Τέλος η κ. Ασκητοπούλου ολοκλήρωσε την ομιλία της με την αναφορά στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται  αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής» (Χηλής 12 και Τριπόλεως γωνία). 

Το πλούσιο  πρόγραμμα περιλαμβάνει  μουσικές, εκθέσεις και art events.  Οι εκδηλώσεις θα  ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα με την  Παιδική Χορωδία του Ασύλου του Παιδιού, θα ακολουθήσει η Ομάδα Τυμπανιστών “Ritmo Natureza, στη συνέχεια θα προβληθεί ένα επετειακό video με τίτλο «20 χρόνια Ελπίδα»,  ενώ θα εμφανιστούν επίσης  η Εφηβική μπάντα κρουστών «Κρούσματα» του Εθελοντικού Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Θερμαϊκού και το Συγκρότημα «Φίλμ νουάρ» της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!