Απολογισμός του αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ Κ Μακεδονίας Άκη Λουκά για το 2017-2018


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017-2018
                          Του αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ     ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,  Βαγγέλη (Άκη) Λουκά
     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7 Νοεμβρίου καταθέτω  απολογισμό για τη θητεία μου 2017-2018 σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τις θέσεις του εκπαιδευτικού μας κινήματος ο απολογισμός πρέπει να γίνεται από όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου.
Στη διετία αυτή λειτούργησα ως αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της ισονομίας. Λειτούργησα έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα να είμαι δίπλα στους εκπαιδευτικούς υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα τους. Συγκεκριμένα:
ü  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της διαφάνειας έστειλα 29 ενημερωτικά  που αφορούσαν κυρίως τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΔΕ, τις αποφάσεις που λήφθηκαν και τη στάση που κράτησα. Επίσης μια σειρά ενημερωτικών αφορούσε στατιστικά στοιχεία μεταθέσεων, αποσπάσεων και λειτουργικής κατάστασης της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, έστειλα  23 ενημερωτικά με  τα θέματα ημερήσιας διάταξης  σε όλα τα σχολεία, πριν από κάθε συνεδρίαση.
ü  ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.  Στηρίξαμε όλες τις αιτήσεις  συναδέλφων  που ζήτησαν άδεια άνευ αποδοχών, για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς  λόγους και όλες οι άδειες άνευ αποδοχών εγκρίνονται ομόφωνα.
ü  ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ . Οι αιτήσεις για απόδοση δεύτερης ειδικότητας γίνονται  σχεδόν όλες δεκτές.
§  Απορρίφθηκε αίτηση απόδοσης δεύτερης ειδικότητας ΠΕ23 (αναλυτικά στο 26ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ 18-09-2018)
§  Ανακλήθηκε ειδικότητα ΠΕ04.01.05 (αναλυτικά στο 24ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 21-08-2018).
§  Υποστήριξα (δεν έγινε δεκτή)την απόδοση δεύτερης ειδικότητας ΠΕ84 (τέως ΠΕ12.10) σε εκπαιδευτικούς ΠΕ04.01 για λόγους ισονομίας, διότι μέχρι πρότινος οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04.01 αναγνώριζαν δεύτερη ειδικότητα ΠΕ12.10 και οι ΠΕ 12.10  αναγνώριζαν δεύτερη ειδικότητα ΠΕ04.01 ενώ τώρα ΜΟΝΟ οι ΠΕ84 μπορούν να αναγνωρίσουν δεύτερη ειδικότητα ΠΕ04.01.
ü   ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ (Διευθύνσεις Δ.Ε. , Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας,Σ.Ε.Π.). Κατάθεσα την παρακάτω πρόταση:
Η Θέση μας (ΣΥΝΕΚ ,Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις) για τις αποσπάσεις σε φορείς είναι Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη << οι αποσπάσεις  θα πρέπει να γίνονται με μοριοδότηση και διαφάνεια>>.  Μέχρι να λυθεί το θέμα με πλήρωση των θέσεων μόνο από διοικητικούς  και, παρότι η προκήρυξη δεν το προβλέπει, ως Υ.Σ. μπορούμε, στα πλαίσια διασταλτικής ερμηνείας του νόμου, να καθορίσουμε τα παρακάτω βασικά κριτήρια τα οποία οφείλουμε να πάρουμε υπόψη στην επιλογή μας.
1.     Προβλήματα υγείας (προσωπικά, συζύγου, παιδιών, στενού οικογενειακού περιβάλλοντος)
2.     Κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, μονογονεϊκή, τριτεκνία, ανεργία συζύγου, άλλα προβλήματα)
3.     Εναλλαγή (να μην έρχονται συνεχώς οι ίδιοι), απόσταση.
4.     Να μην προτείνονται όσοι αποσπώνται κατά προτεραιότητα (σύζυγοι στρατιωτικών, πανεπιστημιακών, εκλεγμένων σε ΔΣ, αιρετοί ΟΤΑ κλπ.)
5.     Προσόντα μόνο όταν απαιτούνται με τεκμηρίωση και πρόταση για συγκεκριμένες ανάγκες π.χ. πληροφορικής για υποστήριξη ή οικονομολόγο για τα οικονομικό τμήμα.

Θεωρούμε ότι όσοι αποσπώνται στις υπηρεσίες επιτελούν βοηθητικό έργο, άρα η τεκμηρίωση ότι "έχει διοικητική εμπειρία" δεν ισχύει μεμονωμένη. Θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παραπάνω κριτήρια.
Πολλά από τα παραπάνω σημεία της πρότασης λήφθηκαν υπ' όψη για την συγκρότηση της πρότασης Απόσπασης στους παραπάνω φορείς. Η πρόταση των αποσπάσεων για Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (Σ.Ε.Π.) στηρίχθηκε στα προβλεπόμενα από την εγκύκλιο προσόντα και την προβλεπόμενη  ιεράρχηση των προσόντων.
Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν ομόφωνη.

ü   Οι αγώνες για  ισχυρό - ποιοτικό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, για επαρκή χρηματοδότηση, για μαζικούς διορισμούς, για βελτίωση των εργασιακών σχέσεων μονίμων και αναπληρωτών είναι μπροστά μας, όπως είναι και οι διεκδικήσεις για τα επιμέρους  προβλήματα της καθημερινότητάς μας στα σχολεία.
  Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στις εκλογές των Υπηρεσιακών  Συμβουλίων στις 7-11-2018 και να υπερψηφίσετε τα ψηφοδέλτια των ΣΥΝ.Ε.Κ. σε ΠΥΣΔΕ ,ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ.

Με εκτίμηση
Βαγγέλης  ( Άκης)  Λουκάς
Αιρετό τακτικό μέλος του
ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
6974320189-6949565208
Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο
των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
ΣΥΝ.Ε.Κ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   02 -11-2017


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!