Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Παύλου Μελά την Παρασκευή 2/11/2018



Ο Δήμος Παύλου Μελά μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) έχει πλέον και ΚΕΠ Υγείας μετά τα εγκαίνια της νέας αυτής κοινωνικής δομής την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Μαρίνας 4 στη Δημοτική Ενότητα Πολίχνης, έδρα του Κοινωνικού Ιατρείου- Φυσικοθεραπευτηρίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και κατάθλιψη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου απεύθυνε χαιρετισμό μέσω skype και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης απευθυνόμενος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους πολίτες και τα υπηρεσιακά στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων που διοργάνωσαν μια άψογη τελετή, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένας καινοτόμος θεσμός υγείας, μια νέα δημοτική δομή που δημιουργήθηκε με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με σκοπό την ανάδειξη του δίπτυχου της προαγωγής υγείας και της σημασίας της προληπτικής ιατρικής.
Aπευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, καθιστώντας την πρόσβαση σε αυτά προνόμιο όλης της κοινωνίας των πολιτών.
Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος, κανείς δεν περισσεύει όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία και στο Δήμο Παύλου Μελά αγωνιζόμαστε γι’ αυτό με προεξάρχουσες τις κοινωνικές μας υπηρεσίες από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση. »
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου, έδωσε έμφαση στις αυξημένες ανάγκες για πρόληψη στην υγεία.  
Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το «Όραμα Ελπίδας» διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο παράλληλη δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με την παρουσία του  συμπολίτη μας Απόστολου Χαριτωνίδη, αθλητή παγκόσμιου βεληνεκούς ο οποίος με τις υπερβάσεις του προωθεί την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς Μυελού των Οστών και αποτελεί πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας στον τόπο μας.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!