Το νέο ΙΝΚΑ και η Επιτροπή Καλαμαριάς για τις Ενεργειακές Κοινότητες διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

Επιτροπή Καλαμαριάς για τις Ενεργειακές Κοινότητες
                              
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Το νέο ΙΝΚΑ και η “Επιτροπή Καλαμαριάς για τις Ενεργειακές Κοινότητες”  διοργανώνουν για πρώτη φορά  την Τετάρτη  5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ.,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς ( Πλατεία Σκρά, Καραμαούνα 1 )  ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τον θεσμό των “Ενεργειακών Κοινοτήτων”  (ν. 4513/2018) με σκοπό την προβολή και την εκλαϊκευση του θεσμού
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι :
Τι είναι Ενεργειακές Κοινότητες και ποια τα οφέλη για τους Πολίτες, από τον Μηχανικό Χωροταξίας  Ανάπτυξης κ. Ραφαήλ Μακρινάκη.
Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Ενεργειακές Κοινότητες και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Δικηγόρο – Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς κ. Μανόλη Λαμτζίδη.
Τα οικονομικά δεδομένα των Ενεργειακών Κοινοτήτων και η συμβολή των Δήμων από τον Οικονομολόγο κ. Στέφανο Καργάκη.
Στη συζήτηση θα παρέμβει η Ελένη Παπαθεοδοσίου –Πρόεδρος Δικτύου ΚΟΙΝΣΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ( Ενεργειακές Κοινότητες και Κοινωνική Οικονομία).
Θα ακολουθήσει συζήτηση .
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Νέου ΙΝ.ΚΑ. Νικόλαος Μήττας. 
O  θεσμός αυτός έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά : Α. Ενισχύει την «ενεργειακή δημοκρατία», Β. Περιορίζει την «ενεργειακή φτώχεια» Γ. Αξιοποιεί τις ήπιες(ανανεώσιμες)  μορφές ενέργειας και προστατεύει το περιβάλλον.
Στην Καλαμαριά, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα "Επιτροπή για τις Ενεργειακές Κοινότητες" , η οποία έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της  με διανομή υλικού το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και η οποία συνεργάζεται με το νέο ΙΝΚΑ  συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση της 5ης Δεκεμβρίου με σκοπό την εκλαϊκευση του νέου αυτού θεσμού και την ευρεία ενημέρωση των πολιτών.
Καλαμαριά, 27.11.2018                                                                                                        
Από το κοινό  Γραφείο Τύπου
                                                 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!