Στέλνει άλλους 5.000 στρατιώτες για να σταματήσει τα «καραβάνια» UPD


Την ανάπτυξη άλλων 5.200 στρατιωτών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, προκειμένου να σταματήσει τα «καραβάνια» μεταναστών απ' την Κεντρική Αμερική ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει στην περιοχή έως και 15.000 στρατιώτες, όσους δηλαδή παραμένουν στο Αφγανιστάν.
«Σχετικά με το καραβάνι, ο στρατός μας έχει (ήδη) αναπτυχθεί. Έχουν σταλεί περίπου 5.000, θα αυξηθούν σε 10.000 ή σε 15.000 στρατιώτες» είπε λίγο προτού αναχωρήσει για τη Φλόριντα, όπου θα παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση σήμερα το βράδυ.
«Τα καραβάνια αποτελούνται από ανθρώπους και μερικούς πολύ σκληρούς μαχητές», έγραψε νωρίτερα στο Twitter. «Ανταπέδωσαν σκληρά και ακόλαστα στο Μεξικό στα Βόρεια Σύνορα προτού εισβάλουν. Οι τραυματίες Μεξικανοί στρατιώτες δεν μπόρεσαν, ή δεν θέλησαν να σταματήσουν το Καραβάνι. Πρέπει να τους συλλάβουν προτού φθάσουν τα Σύνορά μας αλλά δεν θα το κάνουν!», ανέφερε.
«Ο στρατός μας κινητοποιείται αυτή την ώρα στα νότια σύνορα. Πολλοί άλλοι στρατιώτες έρχονται», προειδοποίησε σε άλλο μήνυμα. «ΔΕΝ θα αφήσουμε τα καραβάνια αυτά, που αποτελούνται επίσης από μερικούς πολύ κακούς γκάνγκστερ και μέλη συμμοριών, να μπουν στις ΗΠΑ. Τα σύνορά μας είναι ιερά, πρέπει να έρθουν νόμιμα, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ!», έγραψε ακόμη.
Στο μεταξύ, αξιωματούχος των ΗΠΑ, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως το Πεντάγωνο έχει προσδιορίσει περίπου 7.000 στρατιώτες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό αν χρειαστεί. Ήδη εκεί βρίσκονται περίπου 2.100 μέλη της Εθνοφρουράς.
Ο Τραμπ ανανέωσε εξάλλου σήμερα τις επικρίσεις του εναντίον του Μεξικού, το οποίο κατηγορεί ότι δεν σταματά χιλιάδες μετανάστες που κατευθύνονται προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.
Δύο «καραβάνια», τα οποία αποτελούνται από περίπου 6.000 ανθρώπους από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρίσκονται αυτή την ώρα στο νότιο Μεξικό και κατευθύνονται προς τη μεθόριο με τις ΗΠΑ όπου οι μετανάστες υπολογίζουν να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Τη Δευτέρα εκατοντάδες άνθρωποι, που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την ανέχεια και τη βία, έπεσαν στα νερά του ποταμού Σουτσιάτε στην Τουκούν Ουμάν, στα σύνορα Γουατεμάλας-Μεξικού, παρακάμπτοντας τα οδοφράγματα της μεξικανικής αστυνομίας.
Στο μεταξύ, περίπου 2.000 μετανάστες άρχισαν σήμερα μια πορεία προς τον βορρά από την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ.
Οι μετανάστες αναχώρησαν σε δύο ομάδες, περιλαμβανομένων ανδρών και γυναικών με παιδιά στα καροτσάκια και στους ώμους. Την Κυριακή (28/10) μια άλλη ομάδα περίπου 300 ανθρώπων είχε ξεκινήσει το ταξίδι για τα σύνορα των ΗΠΑ από το Σαν Σαλβαδόρ.
Η αστυνομία εκτιμά πως οι δύο ομάδες που φεύγουν από το Σαν Σαλβαδόρ αριθμούν περίπου 1.000 άτομα η καθεμιά. Η μία αναχώρησε γύρω στην αυγή και η άλλη αργότερα στη διάρκεια του πρωινού.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!