Λύση για τους 65χρονους που δεν ανανέωσαν άδεια οδήγησης


Ανοίγει ο δρόμος για να τακτοποιηθούν πολίτες άνω των 65 ετών που δεν πρόλαβαν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης πριν από τα γενέθλιά τους. Υπάλληλοι σε ορισμένες διευθύνσεις Συγκοινωνιών που ανήκουν στις Περιφέρειες, όπως έγραψε η «Εφ. Συν.», δεν προωθούν τα δικαιολογητικά για την έκδοση της νέας άδειας επικαλούμενοι «κενό νόμου» για τη δυνατότητα εκ των υστέρων ανανέωσή της.
Με επείγουσα εγκύκλιο, που εκδόθηκε σήμερα και υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα, καλούνται οι υπηρεσίες των περιφερειών να προχωρούν χωρίς καθυστέρηση σε ανανέωση των αδειών οδήγησης και μετά την ημερομηνία λήξης τους. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η σχετική διάταξη του διατάγματος 51/2012 (παράγραφος 1 του άρθρου 7) που αναφέρει ότι «η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνει οποτεδήποτε ...", αντικαταστάθηκε με το νόμο 4568/2018 (παράγραφος 2 του άρθρου 60) και τη φράση "η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνεται οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης της... ».
Το υπουργείο στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζει ωστόσο ότι «η διάταξη αυτή προβλέπει τη δυνατότητα ανανέωσης κάθε κατηγορίας άδεια οδήγησης πριν την ημερομηνία λήξης της και, με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που τάσσει το προεδρικό διάταγμα, σκοπό δε έχει να αποσαφηνίσει ότι η ανανέωση της άδειας οδήγησης επιτρέπεται πριν από τη λήξη της».
Προσθέτει επίσης ότι δεν αποκλείει «Τη δυνατότητα ανανέωσης και των αδειών οδήγησης που έχουν ήδη λήξει, δεδομένου ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 7 του ίδιου διατάγματος προβλέπει το ενδεχόμενο ανανέωσης της άδειας οδήγησης μετά τη λήξη της και ορίζει ως έναρξη της διοικητικής ισχύος αυτής την ημέρα κατάθεσης της αίτησης και των δικαιολογητικών ανανέωσης». 

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!