Στοχευμένες κινήσεις για όσους αποκρύπτουν εισοδήματα από Airbnb


Σε τρεις στοχευμένες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο να εντοπίσει όσους έχουν εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb, αλλά εξακολουθούν να μην τα δηλώνουν στο ηλεκτρονικό μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Παράλληλα, Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΑΑΔΕ θα ζητήσει από την Airbnb και αντίστοιχες πλατφόρμες να διαγράφουν εκείνους που δεν υποβάλλουν δηλώσεις στο μητρώ.
Ειδικότερα η ΑΑΔΕ ετοιμάζει:
Μιλώντας στο 19ο Συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας – Prodexpo, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε την διάθεση συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών όλων των χωρών. Όπως τόνισε υπάρχει μια κατανόηση της ανάγκης για συνολική δράση σε επίπεδο Ευρωπαικής Ενωσης. Σε ότι αφορά τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων ο Γ. Πιτσιλής είπε ότι υπάρχει ήδη διάλογος με την ΑΑΔΕ και ότι είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να δίνουν την εντύπωση ότι ανέχονται τη φοροδιαφυγή. Ο πρώτος τρόπος να το δείξουν είναι να διαγράφουν από την πλατφόρμα όσους δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!