Ο Σαλβίνι κατηγορεί τη Μάλτα για μη διάσωση μεταναστών


Αγνοώντας πως η ζωή μερικών δεκάδων ανθρώπων είναι πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Μάλτα λέγοντας πως άφησε ένα πλοίο με μετανάστες να κινηθεί προς την Ιταλία με σκοπό να τους «φορτώσει» στη χώρα του.
Ο γραμματέας της Λέγκα, που επανειλημμένα έχει αναφερθεί επικριτικά στη μετανάστευση, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως μία βάρκα με περίπου 150-200 μετανάστες -πιθανότατα από τη Λιβύη- κατευθύνεται προς την Ιταλία.
Ο Σαλβίνι επιτέθηκε στη Μάλτα λέγοντας πως αρχικά είχε αναλάβει τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, αλλά στην συνέχεια άφησε το πλοίο να συνεχίσει την πορεία πλεύσης του, προς την Ιταλία.
«Ξανά τα ίδια. Η Βαλέτα προσπαθεί να φορτώσει τους μετανάστες στην χώρα μας», γράφει ο γνωστός για τις ξενοφοβικές του απόψεις, υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας.
Ci risiamo.
È l’ennesima vergogna, degna di questa Unione Europea incapace e dannosa.
A Bruxelles sono troppo impegnati a scrivere letterine contro l’Italia per occuparsi di questi problemi.#portichiusi pic.twitter.com/XHOlb9TPXV
— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) 24 Νοεμβρίου 2018
Ο Μ. Σαλβίνι, δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για « πολλοστή ντροπή, αντάξια αυτής της Ευρώπης, η οποία είναι ανάξια και επιζήμια», αναφερόμενος στις Βρυξέλλες.
Με ειρωνική διάθεση ο Σαλβίνι ανέφερε πως «στις Βρυξέλλες είναι πολύ απασχολημένοι με το να γράφουν συνεχώς γραμματάκια στην Ιταλία, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα».
► Στο μεταξύ όπως γράφει η Ρεπούμπλικα, ανησυχία για τη ζωή δεκάδων ανθρώπων προκαλεί το ταξίδι που ξεκίνησε από το Μαρόκο προς την Ευρώπη ένα ακόμα σκάφος μετανάστες. Κάποιος από τους επιβαίνοντες φέρεται να κάλεσε την ευρωπαϊκή γραμμή κινδύνου, καλώντας σε βοήθεια. Μάλιστα έχουν εκφραστεί φόβοι για νεκρούς.
Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, η Ισπανία δεν έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή έχουν επιδεινωθεί.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!