Το ΣτΕ θα έχει τον τελευταίο λόγο για τα αναδρομικά


Το φλέγον ζήτημα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα, με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο να προχωρά σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που απασχολεί 2,5 εκατομμύρια πολίτες.
«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ μετά την εξέταση και των αντίθετων αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων» δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Νέα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει».
Ο υφυπουργός εξήγησε πως το ΣτΕ είχε εκδώσει την απόφαση το 2015 για να δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις των συντάξεων για αγωγές που είχαν γίνει μέχρι την έκδοση της απόφασής του και δέχτηκε ότι η δημοσιονομική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ.
«Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση μπορεί να αλλάξει το ΣτΕ θέση. Θα συγκρουστεί με τον εαυτό του; Αν επρόκειτο να αποφασίσει διαφορετικά, η δαπάνη θα ξεπερνούσε στο πολλαπλάσιο το 16,2% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι επιβεβλημένη ανώτατη δαπάνη», υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μέχρι τις 29 Οκτωβρίου είχαν γίνει 110.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!