Κανένας συμψηφισμός για την άδεια μητρότητας


Η ειδική 6μηνη άδεια προστασίας της μητρότητας δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη σχετική άδεια μετά από απόφαση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου να κάνει αποδεκτή τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται τις εξής άδειες:
α. Ειδική άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) για τις μητέρες, διάρκειας 17 εβδομάδων (8 εβδομάδες πριν και 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό).
β. Ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας έξι μηνών, για τις μητέρες.
γ. Ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού, διάρκειας 30 μηνών, για έναν εκ των δύο γονέων. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα. Επειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, υπάρχει η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την ημέρα για τους πρώτους 12 μήνες και κατά μία ώρα την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες (συνολική διάρκεια 18 μήνες).
Επειτα από συμφωνία με τον εργοδότη, η ειδική άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού (μειωμένο ωράριο για 30 ή 18 μήνες) μπορεί να αντικατασταθεί από συνεχόμενη ισόχρονη άδεια μετ’ αποδοχών, διάρκειας 3,5 μηνών.
Στην περίπτωση αυτή, η άδεια προστασίας της μητρότητας, διάρκειας έξι μηνών, χορηγείται αμέσως μετά και δεν συμψηφίζεται.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!