Καμπανάκι Πούτιν για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες


Την πρώτη του επίσημη παρέμβαση για το σχίσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας για «σοβαρές συνέπειες» και εκτοξεύοντας μία... κεκαλυμμένη απειλή προς τo Φανάρι.
Μιλώντας στο πλαίσιο φόρουμ στη Μόσχα, στο οποίο συμμετείχαν Ρώσοι της διασποράς, κατήγγειλε προσπάθεις να διαρραγούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Εκκλησία της Ρωσίας και τους πιστούς της στο εξωτερικό.
«Το κοινό καθήκον μας, πρώτα απ' όλα ενώπιον των ανθρώπων, είναι να διαφυλαχθεί η πνευματική και ιστορική ενότητα των ορθοδόξων» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τόνισε με νόημα «η πολιτικοποίηση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα καταλήγει πάντα να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, πρώτα απ' όλα γι' αυτούς που την κάνουν».
Σημειώνεται ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να προσφέρει «ανεξαρτησία» στην Ουκρανική Εκκλησία έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις Μόσχας Κωνσταντινούπολης με τον Πατριάρχη της ρωσικής εκκλησίας να διακόπτει τις σχέσεις με το Φανάρι.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!