Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία


Σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η λήξη των εργασιών ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτης όμως η συζήτηση μεταφέρθηκε για την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και δύο μέρες μετά, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, το κόμματα θα τοποθετηθούν επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν την Επιτροπή επί 18μηνο («Ερρίκος Ντυνάν»-Αθροσκοπήσεις-Φάρμακο και ΚΕΕΛΠΝΟ). Στις10 Δεκεμβρίου θα παραδοθεί το πόρισμα στο πρόεδρο της Βουλής.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο εισηγητής Σάκης Παπαδόπουλος μετέφερε στα μέλη της επιτροπής συνοπτικά το περιεχόμενο του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβάρυνση της δημόσιας δαπάνης στο φάρμακο κάνοντας λόγο για 23 δισ. ευρώ περίπου για το φάρμακο και 85 δισ. περίπου ευρύτερα στο χώρο της Υγείας.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος από τη μεριά του χαρακτήρισε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ «ατεκμηρίωτο και ασύνδετο» τονίζοντας ότι «το πόρισμα που παρουσίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στηρίξει κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα».
Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στην επιτροπή το 30σέλιδο πόρισμα του κόμματός της και εξέφρασε τη δυσφορία της ότι η επιτροπή δεν αφιέρωσε όσο χρόνο θα έπρεπε για την εξέταση του θέματος «Φάρμακο».
Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης με τη σειρά του κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά για τα όσα γίνονται στον τομέα «Φάρμακο» και σημείωσε ότι το φάρμακο αποτελεί ένα από τους κρίκους της καπιταλιστικής φαρμακοβιομηχανίας.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ως εισηγητής του Ποταμιού, δήλωσε ότι «δεν βρέθηκαν προσωποποιημένες ευθύνες πολιτικών προσώπων» και συμπλήρωσε ότι «τα συμπεράσματα που υπάρχουν στο πόρισμα είναι ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία, δεν υπάρχει ποινική ευθύνη υπουργών, όμως υπάρχουν πολιτικά πολλά που δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν και δεν εξαιρείται και αυτή η κυβέρνηση».
Τέλος, ο εισηγητής των ΑΝ.ΕΛΛ., Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποστήριξε απόλυτα το πόρισμα της πλειοψηφίας και σημείωσε ότι δουλειά της Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών αλλά να αναδείξει γεγονότα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!