Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη συμμετοχή των σχολείων στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων απο τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με φορείς


20/11/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη συμμετοχή των σχολείων στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Τηγανελαίων

Στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης του προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Τηγανελαίων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τις 12.00 έως τις 14.00 στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. (Ανδρέα Παπανδρέου 2, Ελευθέριο Κορδελιό).
Στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης - η οποία πραγματοποιείται ενόψει της τοποθέτησης  κάδων συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα 106 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου -  είναι η ενημέρωση των σχολικών μονάδων και η προώθηση της συμμετοχής τους  στο εν λόγω περιβαλλοντικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει διεξοδική παρουσίαση του προγράμματος, ενώ θα αναλυθούν οι δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ανακύκλωσης τηγανελαίων προς όφελος της σχολικής κοινότητας του Δήμου.
Η ημερίδα απευθύνεται στους διευθυντές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
·        Εναρκτήριος χαιρετισμός. Τσακαλίδης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
·        Γιατί ανακύκλωση τηγανελαίων; Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Υφαντής, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου
·        Το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα. Βικτωρία Καζαντζίδου, Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής.
·        Τι χρειάζεται να γνωρίζω στην πράξη για τη συμμετοχή του σχολείου μου στο πρόγραμμα; Διονύσης Κορσιάνος, IONIANRECYCLE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
·        Δυνατότητες εκπαιδευτικής αξιοποίησης της ανακύκλωσης τηγανελαίων από τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας / Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού «Μια άλλη ματιά στα τηγανέλαια» Γιώργος Υφαντής, Χρυσούλα Αθανασίου, ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου
·        Συζήτηση


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!