Άγκυρα: Μην μπλέκεστε στις τουρκικές έρευνες στο Αιγαίο


Προσπάθεια να συντηρήσει ψηλά την ένταση στο Αιγαίο πραγματοποιεί η Άγκυρα με κορυφαίους υπουργούς του Ερντογάν να στέλνουν μηνύματα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία αναφορικά με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Χθες ο Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει «Το πλοίο Πορθητής διαθέτει ισχυρή προστασία. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα και την ε/κ πλευρά να μην προβούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση» και  υπενθύμισε το casus belli.
Σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε «στόχος μας είναι να ανοίγουμε δύο γεωτρήσεις κατά μέσο όρο κάθε χρόνο με το πλοίο “Πορθητής”».
Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Αθήνα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί καμία εμπλοκή ελληνικών ναυτικών δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνεδρίαση στην Άγκυρα, επανέλαβε τις προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα αναφέροντας «πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες σε Κύπρο και Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα τετελεσμένο χωρίς την Τουρκία».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!