Εθελοντές, παιδιά και δήμος καθάρισαν τις ακτές στον Πόρο


Εκατοντάδες αντικείμενα, όπως λάστιχα, δίχτυα, σκοινιά, μπαταρίες αυτοκινήτων, οικιακά σκεύη, σακούλες, μπουκάλια, καπάκια και πολλά άλλα, ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας και από τις ακτές του Πόρου κατά τη διάρκεια δράσεων θαλάσσιων καθαρισμών που έγιναν το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2018.
Οι δράσεις περιελάμβαναν παράκτιους καθαρισμούς στις βόρειες παραλίες του νησιού, υποβρύχιους καθαρισμούς στο λιμάνι του Πόρου και ανέλκυση κολλημένων διχτυών από βυθούς.
Στο πλαίσιο των καθαρισμών έγινε φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των επιβαρυμένων βόρειων παραλιών, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα των πλαστικών, με προέλευση από αστικές περιοχές και από διερχόμενα πλοία, τα οποία μεταφέρονται μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων σε βόρειες ακτές νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.
Στις υποβρύχιες δράσεις συμμετείχαν ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες από τον Πόρο και από την εθελοντική ομάδα Aegean Rebreath, ενώ στις παράκτιες συμμετείχαν πεζοί εθελοντές, υπάλληλοι του δήμου και του εργολάβου καθαριότητας, καθώς και 50 περίπου παιδιά από την 1η Γυμνασίου, την 5η και την 6η τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πόρου.
Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τον δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Πόρου, την Aegean Rebreath και την HELMEPA.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!