«Αχρείαστη δημοσιονομικά η μείωση του αφορολόγητου»


«Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου», σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για «μέτρο αχρείαστο δημοσιονομικά».
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «είναι βέβαιο ότι θα εφάρμοζε το μέτρο, καθώς εντάσσεται στον πυρήνα του προγράμματός της».
Όσον αφορά το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, και το ενδεχόμενο για αύξηση της τάξης των 20 έως 25 ευρώ, ανέφερε ότι «το ύψος της αύξησης είναι αντικείμενο της εν εξελίξει διαδικασίας».
Όπως είπε, θα το αποφασίσει «ο υπουργός Εργασίας και θα το εγκρίνει το υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2019».
Αναφερόμενη στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τις ελαφρύνσεις στις εισφορές, επισημαίνει ότι αυτές «σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του 2016, η οποία για πρώτη φορά συνέδεσε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών».
«Αξιοποιώντας τις καλές δημοσιονομικές επιδόσεις μειώνουμε τις εισφορές επιπλέον 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών», επισημαίνει.
η Έφη Αχτσιόγλου κάνει επίθεση και στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν υπόσχεται ελαφρύνσεις για τους πολλούς. Όσα υπόσχεται αφορούν τους λίγους, την οικονομική ελίτ και τα κέρδη της».
Η υπουργός Εργασίας αναφέρει μεταξύ άλλων τονίζει ότι η κυβέρνηση προωθεί την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να βελτιωθούν οι όροι εργασίας όλο και περισσότερων μισθωτών.
Όπως λέει, εξετάζονται «όλες οις υπογεγραμμένες κλαδικές συμβάσεις προκειμένου να τις επεκτείνουμε και η επόμενη θα είναι αυτή των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες».
«Ήδη έχουμε επεκτείνει 9 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 190.000 εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει βελτίωση των αποδοχών και των όρων εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς», προσθέτει.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!