Ολομέτωπη επίθεση Φώφης κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα


Να προχωρήσει σε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επέλεξε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της για την επέτειο του ενός χρόνου από την εκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Η ομιλία της κ. Γεννηματά χαρακτηρίστηκε από τον προεκλογικό της χαρακτήρα, καθώς κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΚΙΝ.ΑΛ., δίνοντάς του μία ισχυρή εντολή με στόχο μία «πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση».
Η κ. Γεννηματά δεν δίστασε να προβεί σε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού, μιλώντας μεταξύ άλλων για «το θολωμένο μυαλό τού κ. Τσίπρα», ο οποίος παίζει το «τελευταίο του χαρτί» με την «κυνικότητα του χαρτοπαίχτη» και «δίνει τα ρέστα του για ένα εκλογικό ποσοστό που απλώς θα μετριάσει τη διαγραφόμενη οριστική του ήττα».
Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έμεινε εκεί αλλά προχώρησε περαιτέρω, λέγοντας ότι «ο τάχα “αριστερός” κ. Τσίπρας πιστοποιήθηκε οριστικά, μέσα και έξω από τη χώρα, ως ο πρόθυμος υπηρέτης των ισχυρών...».
«Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο», είπε επίσης η κ. Γεννηματά κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού.
Στο ίδιο ύφος και η επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –σύμφωνα με τον κ. Γεννηματά–, με μεθοδικό και μελετημένο τρόπο, έχει οδηγήσει «στην οριστική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, προσβλέποντας σε εκλογική πελατεία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε διαιώνιση μιας σταθερής φτωχοποίησης όλο και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων», υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Σαφώς πιο ήπια ήταν η κριτική της κ. Γεννηματά για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις... προσμένοντας το “ώριμο φρούτο”, την εξουσία στα χέρια του... χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα...».
«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά», υποστήριξε στη συνέχεια η κ. Γεννηματά, με «μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει».
Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε ότι το κόμμα της καταθέτει άμεσα πρόταση νόμου στη Βουλή με στόχο αφενός την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κι αφετέρου την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση  της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών.
«Ζητάμε ισχυρή εντολή, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση», υπογράμμισε καταλήγοντας η κ. Γεννηματά.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!