Οργή Γιανγκ κατά Τραμπ


Σφοδρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο Νηλ Γιανγκ, που έχασε το σπίτι του στις φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνιας, κατηγορώντας τον ότι δεν προτίθεται να ενεργήσει για την κλιματική αλλαγή ακόμα και μετά από αυτή την τραγωδία από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 31 άνθρωποι και πάνω από 220 αγνοούνται.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να γράψει το Σάββατο στο Twitter την ώρα που αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών ότι «τίποτε άλλο δεν ευθύνεται γι' αυτές τις τεράστιες, φονικές και πολυδάπανες δασικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια πέραν της τόσο κακής διαχείρισης των δασών», ενώ απείλησε με τερματισμό της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.
Ο σημαντικός συνθέτης απάντησε ότι «η Καλιφόρνια είναι ευάλωτη - όχι λόγω της κακής διαχείρισης των δασών, όπως μας λέει η DT (ο αποκαλούμενος πρόεδρός μας). Είμαστε ευάλωτοι λόγω της αλλαγής του κλίματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η εκτεταμένη ξηρασία είναι μέρος της».
Φανταστείτε έναν ηγέτη που αψηφά την επιστήμη, λέγοντας ότι οι λύσεις της δεν πρέπει να αποτελούν μέρος της λήψης αποφάσεων. Φανταστείτε έναν ηγέτη που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δική του, βολική επιλογή από ότι για τους ανθρώπους που ηγείται. Φανταστείτε έναν ακατάλληλο ηγέτη. Τώρα φανταστείτε έναν κατάλληλο.
Ο Γιανγκ είναι μεταξύ πολλών καλλιτεχνών έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Ο τραγουδοποιός Ροντ Στιούαρτ και η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι επέκριναν επίσης τον Τραμπ με τον πρώτο να τονίζει ότι η Καλιφόρνια χρειάζεται «λόγια υποστήριξης» κι όχι «απειλές» και τη δεύτερη να χαρακτηρίζει άκαρδη της αντίδρασή του.
Ο πιανίστας του Ντέιβιντ Μπόουι, Μάικ Γκάρσον, έχασε επίσης το σπίτι και το στούντιο του. Ο ηθοποιός Τζεράρντ Μπάτλερ δημοσίευσε μια φωτογραφία της καμμένης οικίας του και ζήτησε από τους πυροσβέστες να δείξουν «θάρρος».
Πολλοί διάσημοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, οι ηθοποιοί Γουιλ Σμιθ, Ρέιν Ουίλσον, Σκοτ Μπάιο και Αλίσα Μιλάνο. Η τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα δήλωσε το εξής: «Κάθομαι εδώ με πολλούς από εσάς κι αναρωτιέμαι εάν το σπίτι μου θα καεί στις φλόγες».
Χθες αρμόδιος τοπικός αξιωματούχος είπε στον Guardian πως το γεγονός ότι οι φωτιές είναι πιο καταστροφικές από ότι τα προηγούμενα χρόνια οφείλεται και στην κλιματική αλλαγή και στις συνέπειές της στο περιβάλλον.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!