Σχέδια για αξιοποίηση των λιμανιών σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα


«Δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε λειτουργίες που σήμερα εκτελούν με επιτυχία οι Οργανισμοί Λιμένων σε ιδιώτες, προκειμένου να εισπράττουν. Οσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει να επενδύσουν».
Αυτά υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης αναφερόμενος στην αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμανιών της χώρας τη μετοχή των οποίων διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα.
Ο Χρ. Λαμπρίδης μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Συνεργασία Εμπορευματικών Κέντρων-Λιμένων, ευρωπαϊκή εμπειρία, προκλήσεις» υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος νόμος εφόσον ψηφιστεί θα ανατρέψει το αδόκιμο και αναποτελεσματικό μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων και θα προσαρμόσει στα ευρωπαϊκά δεδομένα την ανάπτυξη των ελληνικών λιμανιών.
Θα τα προσαρμόσει σ’ ένα σύστημα που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον και επίσης γίνεται ελκυστικό σε πραγματικούς επενδυτές που διαθέτουν γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, σημείωσε.
Εκανε γνωστό ότι άμεσα προχωρούν στην αξιοποίηση μέσω υπο-παραχωρήσεων, όπως προβλέπεται στον σχετικό νόμο, με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας που διαθέτουν σημαντικούς χώρους για την ανάπτυξη υποδομών με σκοπό την αξιοποίησή τους και, όπως είπε, ήδη γνωρίζουν ότι οι μελετητές που προσέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ για τον σκοπό αυτό βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας και αναμένουν τις προτάσεις τους.
Παράλληλα βρίσκονται σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και έτσι όπως προβλέπει και το νέο θεσμικό πλαίσιο, ΤΑΙΠΕΔ, κυβέρνηση και Οργανισμοί θα καταλήγουν στην επενδυτική πρόταση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αναπτυξιακές.
Ο Χρ. Λαμπρίδης, στην ομιλία του, επισήμανε ότι η συνέργεια μεταξύ λιμένων και εμπορευματικών-επιχειρηματικών κέντρων είναι ο στόχος της πολιτικής που θέλει να επιτύχει το υπουργείο Ναυτιλίας για τα ελληνικά λιμάνια.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!