Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης για τα αναδρομικά των βουλευτών

«Πήραν ως αναδρομικά 24.442 ευρώ έκαστος οι Βουλευτές:  Τα προεκλογικά τους κουφέτα να μη γίνουν κόλλυβα για την χώρα»
Ο ηθικός ξεπεσμός του πολιτικού συστήματος δεν έχει πάτο.
Με την τελευταία τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, η οποία υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση Σύριζα-ΑΝΕΛ καθώς ΚΑΙ από την αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) χωρίς να καταψηφιστεί από κανέναν Βουλευτή(«παρών» η ΧΑ), δίδονται άμεσα και προνομιακά στους ένστολους αναδρομικά ύψους 820 εκ. ευρώ. Αυτό το μάθαμε από τα ΜΜΕ.
Αυτό που δεν μας είπαν είναι ότι μέσα σε αυτό το κονδύλι περιλαμβάνονται και 24.442 ευρώ για κάθε Βουλευτή του νυν κοινοβουλίου ως αναδρομικά για περικοπές (1.111 ευρώ τον μήνα, για περίπου 22 μήνες) που, όταν τις είχαν περάσει πριν 22 μήνες, τις πολυδιαφήμισαν οι ίδιοι οι Βουλευτές ως ένδειξη ότι «συμπάσχουν» κι αυτοί με τον λαό.
Κάπως έτσι το θρυλούμενο «υπερπλεόνασμα» μετατρέπεται προεκλογικά κουφέτα, που για την χώρα ίσως αποδειχτούν κόλλυβα.
Κάποιοι που είναι «πιο ίσοι από τους άλλους» -Βουλευτές, δικαστές και ένστολοι- τα τσεπώνουν άμεσα για να αισθάνονται και μοναδικοί. Ε, να μην βοηθηθεί λίγο και ο μικρός κυβερνητικός εταίρος;
Οι λοιποί ας κάνουν προσφυγές και, αν και όταν δικαιωθούν, τότε ίσως να πάρουν ποσά που θα σημαίνουν και νέο, οριστικό πια, εκτροχιασμό των δημοσιονομικών της χώρας.
(Λέμε «ίσως» γιατί υπάρχει νόμος του τρίτου μνημονίου Τσίπρα που επιτρέπει στο κράτος να μην συμμορφώνεται προς δικαστικές αποφάσεις για επιστροφές από περικοπές, όπως πρόσφατα μας θύμισε η Υπουργός κα. Αχτσιόγλου).
Και μετά τι;  Και μετά «έχει ο Θεός» να φανταστούμε. Οι εκλογές θα έχουν γίνει και κάποιοι θα έχουν επιβιώσει πολιτικά μέχρι να έρθει η ώρα μας ξαναταΐσουν λωτούς, σανό και ψίχουλα. Γνωστό το έργο, και χιλιοπαιγμένο.
Να σας ευχηθούμε μήπως «σε καλή μεριά» τα 24 χιλιάρικα κύριοι Βουλευτές;  Ίσως να τα είχατε ανάγκη…
Όμως το ηθικό ζήτημα θα παρέμενε καθώς πολλοί συμπολίτες μας θα σας παρεξηγούσαν και θα θεωρούσαν ότι βρίσκεστε στην πρωτοπορία του ηθικού ξεπεσμού και της θεσμικής και πολιτικής παρακμής που βιώνουμε ως κοινωνία.
Δεν σας ζητάμε πολλά κύριοι. Τα στοιχειώδη ζητάμε. Λίγη τσίπα και λίγη ευθύνη. Πείτε ότι ήταν λάθος το να πάρετε πίσω προνομιακά τις περικοπές στη Βουλευτική αποζημίωση, μια "εκ παραδρομής διατύπωση" όπως έχει γίνει και για άλλα θέματα, και αντιστρέψτε την για να επανακτηθεί λίγη εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς που τόσο την έχουμε ανάγκη σε αυτόν τον τόπο. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!