Από σήμερα η επαναλειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Σκοπίων


Την αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκοπίων, 15 χρόνια μετά τη διακοπή της και λίγους μήνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών εγκαινίασαν με μία μικρή τελετή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους πρώτους επιβάτες.
«Είναι μια στιγμή που φέρνει τους δυο λαούς πιο κοντά. Και τέτοιες στιγμές θα είναι πολλές στο μέλλον μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, ενώ κ. Οσμάνι τόνισε ότι είναι μια συμβολική στιγμή για τους δυο λαούς.
Η 1η απευθείας πτήση Αθήνας - Σκοπίων απογειώνεται! ✈️ O ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος @gkatr και ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ @YFYPEX συνοδεύουν τον Αν. ΠΘ της πΓΔΜ αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ Μπ. Οσμάνι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Καλό ταξίδι! https://t.co/3HN8X3dlZs
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 1 Νοεμβρίου 2018
Η πρώτη πτήση, μετά τη σημερινή επαναλειτουργία της αεροπορικής γραμμής Αθήνας-Σκοπίων, αναχώρησε στις 6.40.
Οι δύο πρωτεύουσες θα συνδέονται πια με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ η πτήση θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Η Aegean πραγματοποιούσε δρομολόγια προς τα Σκόπια και το 2003, για λίγο όμως μόνο καιρό καθώς κατά την εταιρεία κρίθηκε ασύμφορη τότε η αεροπορική σύνδεση.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!