Θέσεις εργασίας μέσω Κ.ΑΛ.Ο. εξήγγειλε η Αχτσιόγλου


Τη χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. (Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας) για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κάλυψη λειτουργικών δαπανών, αγορά εξοπλισμού κ.λπ., εξήγγειλε -μεταξύ άλλων- η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στην 2η Έκθεση EXPO Κ.ΑΛ.Ο.
Η κ. Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στις στοχευμένες δράσεις που θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, εξήγγειλε επίσης πρόγραμμα επιχορήγησης υφιστάμενων Κ.ΑΛ.Ο. αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ύψους 11 εκατ. ευρώ. Επίσης, έκανε λόγο για ξεχωριστό προϋπολογισμό, ύψους 2 εκατ. ευρώ, και σχεδιασμό για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες στις επιχειρήσεις αυτές.
Εξάλλου, η υπουργός μίλησε για σύσταση του Εθνικού Μηχανισμού για την Κ.ΑΛ.Ο. για τη συλλογή και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων, την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και τη χάραξη πολιτικής, ενώ τέλος αναφέρθηκε στη διαμόρφωση του πλαισίου ώστε να χορηγούνται εγγυητικές επιστολές στις Κ.ΑΛ.Ο. για τη συμμετοχή και εκτέλεση έργων σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.
«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, πέρα από κρίσιμος άξονας του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε να υποστηρίξουμε, μπορεί να συμβάλει και στην υλοποίηση του κεντρικού μας σχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας, για ποιοτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στην 2η Έκθεση EXPO Κ.ΑΛ.Ο.
«Δίπλα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναπτύσσεται ο τομέας της Κ.ΑΛ.Ο. με τα δικά του χαρακτηριστικά: την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων. Μία οικονομία που αναπτύσσεται ανταγωνιστικά ως προς τους άλλους δύο τομείς, καθώς σε αυτήν ο παραγόμενος πλούτος διαμοιράζεται σε αυτούς που τον παράγουν ενώ στη λήψη των αποφάσεων συμμετέχουν ισότιμα όλοι, λειτουργώντας δημοκρατικά», επισήμανε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να δείξει πως αυτό το οικονομικό μοντέλο ωριμάζει». 
Σημειώνεται ότι το «παρών» στη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Athens Expo '18 έδωσε κι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η έκθεση πραγματοποιείται στην «καρδιά» της Αθήνας, στους χώρους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10, Πεσμαζόγλου 1) και στο αίθριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Γρυπάρειο Μέγαρο (Σοφοκλέους 1).
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμμετέχει στην έκθεση ως χορηγός επικοινωνίας με δικό της περίπτερο.
Ωράριο λειτουργίας

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!