Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια την Αχτσιόγλου


Το απόγευμα της Τετάρτης μία ομάδα περίπου τριάντα ατόμων, μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, πραγματοποίησε παρέμβαση με συνθήματα και πανό σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκράτι, όπου επρόκειτο να μιλήσει και η υπουργός Εργασίας.
Τα μέλη της ομάδας μπήκαν στον χώρο της κομματικής εκδήλωσης προτού αυτή ξεκινήσει, κρατούσαν πανό και δεν διέκοψαν καμία ομιλία. Η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου δεν είχε ακόμη φθάσει στο σημείο.
Ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει ότι στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ «ως η δεξιά του 2015 για να μην έρθει η δεξιά του 2019. Η αστική δημοκρατία σέρνεται ξανά στον φυσικό βάλτο της, αυτόν του μικρότερου κακού, μετά τις θεατρικές παραστάσεις των αντιμνημονίων των διαπραγματεύσεων και των δημοψηφισμάτων. Ως φάρσα σε σχέση με άλλες εποχές, το δίπολο Σύριζα ή δεξιά είναι υπενθύμιση του τι συμβαίνει όταν παραδώσουμε τα όπλα μας στο κράτος».
«Δεν έχει νόημα να απευθυνθούμε σε μία υπουργό ούτε στα πολιτικά στελέχη γύρω της. Δεν απευθυνόμαστε στο κράτος. Γιατί τελικά είναι το κράτος μαζί με το κεφάλαιο που καθορίζει την πολιτική κι όχι κάποιο κόμμα. Αν θέλουν να ψηφίσουν Σύριζα οι αστοί, η υψηλή γραφειοκρατία, οι καραβανάδες ή οι μπάτσοι τους καταλαβαίνουμε. Η κοινωνική βάση όμως που σε αυτήν απευθυνόμαστε, πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πια εξευτελιστικός ο εγκλωβισμός στα διλλήματα που μας θέτει το καθεστώς με δεξιά ή αριστερή φορεσιά κάθε λίγα χρόνια. Και είναι η ώρα να στείλει ένα δυνατό σινιάλο άρνησης και αξιοπρέπειας...» αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!