Έχασε την ψυχραιμία του ο Τραμπ


Οι Ρεπουμπλικανοί «αψήφησαν την ιστορία» στις ενδιάμεσες εκλογές είπε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις εκλογές, σε μια προσπάθειά του να τονίσει την ενίσχυση του κόμματός του στη Γερουσία και να υποβαθμίσει τις απώλειες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Άνοιγμα στους Δημοκρατικούς
Μιλώντας απ' τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, κάνοντας λόγο για μεγάλη νίκη και μίλησε για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς στο όνομα του λαού.
Όπως είπε Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές διαφορές και να συνεργαστούν για τον αμερικανικό λαό. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ελπίζει να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς στους τομείς όπως τις υποδομές, τις τιμές των φαρμάκων, στο εμπόριο και την οικονομία.
Ωστόσο, προειδοποίησε για χάσιμο χρόνου τους Δημοκρατικούς που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα ανοίξουν νέες έρευνες εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησής του.
Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι η Νάνσι Πελόζι των Δημοκρατικών «αξίζει» να είναι η επόμενη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς συμφώνησε να είναι ξανά υποψήφιος μαζί του στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Αναφορικά δε με την ήττα στη Βουλή των Αντιπροσώπων έσπευσε να ρίξει το φταίξιμο σε Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους που προφανώς, κατά τον ίδιο, δεν τον υποστήριξαν αρκετά και έχασαν θέσεις στο Κογκρέσο.
Απ' τη σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν έλειψαν και οι λογομαχίες με δημοσιογράφους, με τον Τραμπ να λέει σε αρκετούς να καθίσουν κάτω, ενώ επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του CNN που τον αποκάλεσε «αγενή» και «απαίσιο», λέγοντας μάλιστα ότι το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται γι' αυτόν.
Εξάλλου δεν μπορούσε να κρύψει τη δυσφορία του όταν κάποιοι τον πίεσαν για τα «καραβάνια» μεταναστών και την αναφορά του ως «εισβολή», αλλά και για το ρατσιστικό σποτ που επέλεξε με πρωταγωνιστή ένα καταδικασμένο μετανάστη απ' το Μεξικό προκειμένου να συνδέσει μετανάστες και Δημοκρατικούς με την εγκληματικότητα στη χώρα.
Μια απ' τις ερωτήσεις που τον εκνεύρισαν ιδιαίτερα ήταν σχετικά με την αύξηση των εγκλημάτων μίσους επί των ημερών του, με αφορμή ειδικά την τελευταία επίθεση στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ. «Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για το Ισραήλ απ' τον Ντόναλντ Τραμπ» είπε με περηφάνια.
Παράλληλα χαρακτήρισε «ρατσιστική» την ερώτηση σχετικά με τον πρώην συνεργάτη του Μάικ Κοέν. «Δεν κάνω ρατσιστικά σχόλια και αν έκανα, θα ξέρατε ότι... ποτέ δεν έχω κάνει ρατσιστικά σχόλια» απάντησε αμήχανα.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι ευχαριστημένος με την «πλειοψηφία» του υπουργικού συμβουλίου, αν και άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν αλλαγές. Όπως είπε «βλέπει διαφορετικούς ανθρώπους για διαφορετικές θέσεις».
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς παραιτήθηκε και θα ορίσει αργότερα νέο υπουργό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ντ. Τραμπ είπε ακόμη ότι θα σκεφτεί να αυξήσει κάποιους φόρους προκειμένου να καλύψει τις μειώσεις για τη μεσαία τάξη.
Ζήτησε άλλωστε επ' αυτού προτάσεις απ' τους Δημοκρατικούς, την υποστήριξη των οποίων χρειάζεται άλλωστε πια.
Επίσης διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε το τείχος». Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν αποκλείει μια «παράλυση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με αφορμή τη χρηματοδότηση αυτού του τείχους. Και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επιρρίψει την ευθύνη στους Δημοκρατικούς.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μπορούσε να τερματίσει ανά πάσα στιγμή την έρευνα Μιούλερ για την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνέργεια.
«Πρέπει να τελειώσει, επειδή είναι πολύ κακή για τη χώρα μας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
«Θα μπορούσα να την τερματίσω όποτε ήθελα, αλλά δεν το έκανα», είπε σε ερώτηση αν θα απολύσει τον Μιούλερ.
«Δεν υπάρχει καμία συνέργεια» επέμεινε. «Ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αλλά θα το αφήσω. Θα μπορούσα να την τερματίσω τώρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι «δεν ανησυχεί» για την έρευνα αυτή. «Είναι μια φάρσα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας το χαρακτηρισμό του περί «κυνήγι μαγισσών».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή στις αρχές του επόμενου έτους και πως μια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας θα προγραμματιστεί εκ νέου.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι τώρα στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα. Πιστεύουμε ότι πηγαίνει καλά. Δεν θα βιαστούμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι: «Οι κυρώσεις είναι σε εφαρμογή...θα ήθελα να άρω τις κυρώσεις, αλλά αυτοί πρέπει να ανταποκρίνονται».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!