Οι προσεχείς εκδηλώσεις στο δήμο Παύλου Μελά

1. Δευτέρα 26/11, 19:30, 5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
Ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης (Νικόπολη), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση για το σακχαρώδη διαβήτη και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. 

2. Τρίτη 27/11, 18:00 – 21:00, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (3ος)
Σεμινάριο με θέμα «Αστικές και Δασικές Πυρκαγιές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα και μέτρα αυτοπροστασίας»
Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά θεωρώντας ότι βασική προτεραιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών, διοργανώνει σε συνεργασία με το 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης σεμινάριο με θέμα: «Αστικές και Δασικές Πυρκαγιές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα και μέτρα Αυτοπροστασίας».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρες 18.00 – 21.00 και ομιλητής θα είναι ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Αντιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος.

3. Τετάρτη 28/11, 18:00, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
Λαϊκό Πανεπιστήμιο: «Αυτοάνοσα Νοσήματα: Αιτίες και Αντιμετώπιση» με τον Καθηγητή Παθολογίας Γεώργιο Ηλονίδη
Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Γ΄ κύκλου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά που διοργανώνει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, παρουσιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης (οδός Σχολείου 1 & Αγνώστου Στρατιώτη), η διάλεξη με θέμα «Αυτοάνοσα Νοσήματα: Αιτίες και Αντιμετώπιση» από τον Καθηγητή Παθολογίας Γεώργιο Ηλονίδη.

4. Τετάρτη 28/11, 20:30,  Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (3ος)
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/11/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 μ.μ στο Δημοτικό Κατάστημα, επί της οδού Λαγκαδά 221, (3ος όροφος του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 & του άρθρου 77 παρ. 6 του Ν. 4172/2013 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
• Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου Παύλου Μελά για το οικονομικό έτος 2019.
•Έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Παύλου Μελά για το έτος 2019.

5. Παρασκευή 30/11, 21:00,  Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης 
Η ΙΡΙΣ παρουσιάζει το έργο «Η κυρά της πόλης» για την Λωξάντρα από τους Θεατροποινίτες σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παύλου Μελά ΙΡΙΣ και ο Πρόεδρός της Παντελής Αδαμούδης, παρουσιάζουν την παράσταση «Η κυρά της Πόλης», μια ιστορία για την Λωξάντρα, σε σκηνοθεσία Βίκυς Γρηγοριάδου, από τη Θεατρική Ομάδα Μυγδονίας "Θεατροποινίτες" την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη, Λαγκαδά 221. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

6. Σαββατοκύριακο 01 & 02 Δεκεμβρίου, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά
Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά  
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, διοργανώνει διήμερο Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές των μαθητών και άλλες χειροποίητες δημιουργίες το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του σχολείου Ευκλείδη 8 Σταυρούπολη, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης.
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 17:00-20:00

7. Σάββατο 01/1217:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης 
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά

8. Κυριακή 02/1219:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης 
Η ΙΡΙΣ παρουσιάζει την ταινία «Πυρρίχιος Σέρρα» του Χρήστου Κεμανετζίδη
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους «Πυρρίχιος Σέρρα» του Χρήστου Κεμανετζίδη, που θα προβληθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης με ελεύθερη είσοδο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού μουσικοσυνθέτη, εμπνευστή και παραγωγού της ταινίας Χρήστου Κεμανετζίδη. Ο χορός μέσα από τον οποίο "εκπορεύεται" η δύναμη των Ελλήνων του Πόντου, η νοσταλγία για τη γενέθλια γη των προγόνων, αλλά και οι ρίζες του συναισθηματικού γενετικού κώδικα των Ποντίων, βρίσκει θέση μέσα στην ταινία, την πρώτη του είδους της.
΄΄Δεσπόζει΄΄ στην ταινία η βαριά αισθαντική φωνή του ηθοποιού Τάσου Νούσια.
Τα κείμενα είναι του Γιώργου Γεωργιάδη και στο τραγούδι είναι ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Γιώργος Σοφιανίδης, ο Στάθης Παυλίδης και ο Παναγιώτης Ασλανίδης.

9. Δευτέρα 03/12, 10:00 π.μ., ΔΑΚ Ευκαρπίας
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Παίζουμε και αθλούμαστε όλοι μαζί
Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει σε συνεργασία με τα σχολεία: 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, 5ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, την εκδήλωση «Παίζουμε και αθλούμαστε όλοι μαζί» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευκαρπίας.
ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης είναι να σταλεί παντού το μήνυμα πως τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν όχι απλά να σταθούν δίπλα μας, αλλά και να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μαζί μας!

10. Δευτέρα 03/12, 18:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Εκδήλωση από τα Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. και Κ.Δ.Α.Π. της ΙΡΙΣ και Συλλόγους Α.Μ.Ε.Α.
Συμμετέχουν οι σύλλογοι Α.Μ.Ε.Α. Μέριμνα Ζωής και Συνύπαρξη.

11. Τετάρτη 05/12, 09:30-12:30, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (3ος)
Ξεκινάνε οι Σχολές Γονέων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά
Ο Δήμος Παύλου Μελά και το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων θέτουν σε λειτουργία για ακόμη μια χρονιά το θεσμό των Σχολών Γονέων και καλωσορίζει όλους εσάς στη νέα σχολική χρονιά.
Η Σχολή Γονέων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη (εκτός αργιών) μέχρι και τον Απρίλιο του 2019, ώρες 09.30-12.00 στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221).
Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Θα δοθεί προτεραιότητα σε γονείς που δεν συμμετείχαν ξανά σε σχολή γονέων.
Υπεύθυνη ψυχολόγος η Έλενα Παπαλεξανδρή.

12. Παρασκευή 07/12, 09:00-12:30ΚΑΠΗ Σταυρούπολης (οδού Τζαβέλα)
Εθελοντική αιμοδοσία του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων
Ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει 3-4 φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.
Στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρες 09.00-12.30 στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, Τζαβέλα 12, 1ος όροφος.
Τις συγκεκριμένες ώρες θα βρίσκονται στο χώρο και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για ενημέρωση, αλλά και για λήψη δείγματος για όποιον ενδιαφέρεται να γίνει δότης μυελού των οστών. Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική  ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2310 020160, 192, 170 του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!