Στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη ο Αλέξης Τσίπρας


Στον απόηχο των επαφών του στο Παρίσι και της ομιλίας του στο συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παλέρμο για να συμμετάσχει την Τρίτη, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά προσκεκλημένη.
Η ιταλική κυβέρνηση διοργανώνει τη διεθνή συνάντηση με στόχο την εκκίνηση του τερματισμού της μακροχρόνιας κρίσης στην αφρικανική χώρα και την προώθηση θεσμικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Στο περιθώριο της διάσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας έχει το βράδυ της Δευτέρας συνάντηση με τον Τζουζέπε Κόντε, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα. Στο δείπνο θα παρευρεθούν οι δύο πρωθυπουργοί και επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Αθήνα ο Πέδρο Σάντσεθ, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση των δύο ηγετών κανονίστηκε κατά την παρουσία τους στο Παρίσι, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κ. Τσίπρας στη γαλλική πρωτεύουσα είχε μπαράζ συνομιλιών με τον Εμανουέλ Μακρόν,  την Άγκελα Μέρκελ,  τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και  τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!