Φάιναλ φορ στο Καλλιμάρμαρο;


Την προοπτική διεξαγωγής του φάιναλ φορ στο Παναθηναϊκό Στάδιο εξετάζει η Euroleague και μάλιστα η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, εμφανίζεται «ενθουσιασμένη» στο σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του novasports.gr, η Euroleague εξετάζει την πρόταση -εμπνευστής της οποίας φέρεται να είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος- διεξαγωγής ενός φάιναλ φορ στο Παναθηναϊκό Στάδιο την επόμενη τριετία ως μια σπάνια ευκαιρία παγκόσμιας προβολής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.
Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του novasports, επισημαίνεται πως τα εμπόδια είναι αρκετά, αλλά όχι αξεπέραστα. Αρχικά το οικονομικό κόστος είναι σημαντικό, καθώς τα έξοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 εκ. ευρώ. Τόσο για την κατασκευή του ειδικού θόλου που θα περιβάλλει το Παναθηναϊκό Στάδιο, όσο και για τις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν για να ...μεταμορφωθεί προσωρινά το Καλλιμάρμαρο σε ένα σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ.

Παράλληλα θα χρειαστούν οι απαιτούμενες άδειες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την ΕΟΕ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν πως ο ισχυρός άνδρας της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου ...πετάει τη σκούφια του για να διεξαχθεί το φάιναλ φορ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα κάνει ότι μπορεί από τη δική του πλευρά για να υλοποιηθεί αυτή η ξεχωριστή ιδέα.
► Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ιδανική χρονιά για να φιλοξενηθεί το Final Four στο Καλλιμάρμαρο είναι το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη δημιουργία της Euroleague.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!