Την πλήρωσε ο αντιδήμαρχος για το ξεχασμένο σίδερο σε σχολείο


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη που κρίθηκε υπεύθυνος για τον τραυματισμό 11χρονης μαθήτριας σε νεότευκτο σχολείο, την ώρα της γυμναστικής.
Το ατύχημα σημειώθηκε το 2013 στο ολοκαίνουργιο, τότε, Γυμνάσιο - Λύκειο του Ασβεστοχωρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, μια μαθήτρια της Α' Γυμνασίου σκόνταψε σε σίδερο που προεξείχε και δεν είχε απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κατάγματα στα χέρια.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, εκτός από τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη παραπέμφθηκαν άλλα έντεκα άτομα, όλοι μέλη της σχολικής επιτροπής, με την κατηγορία της σωματικής κάκωσης από συγκλίνουσα αμέλεια.
Σήμερα πάντως, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον πρώην αντιδήμαρχο, αν και στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κακοτεχνία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!