Αυτεπάγγελτη έρευνα για τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μπουτάρη


Αυτεπάγγελτη έρευνα διεξάγει η υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά το βανδαλισμό στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν καταθέσεις και κάθε άλλο πρόσφορο υλικό που θα τους βοηθήσει να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.
Η έρευνα αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Για οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι οι δράστες γνώρισαν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία του.
Οι δράστες της επίθεσης έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα του διαμερίσματος όπου μένει με την οικογένειά του ο δήμαρχος και στον τοίχο έγραψαν τη λέξη «προδότης».
► Τον βανδαλισμό καταδικάζει η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κάνοντας λόγο για ακραία στοιχεία που επιχειρούν να εκφοβίσουν τον δήμαρχο και τη Δημοκρατία.
► Δήλωση καταδίκης και από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
► Την απερίφραστη καταδίκη του για τον βανδαλισμό, εκφράζει μέσω γραπτής δήλωσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.
► «Να είναι σίγουροι οι φασίστες ότι ούτε τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν» σημειώνει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
► «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Μέθοδοι βίας και τρομοκρατίας δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη Δημοκρατία μας».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών οργανώσεων. Η υπόθεση βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εισαγγελικής έρευνες, ενώ προσδιορίστηκε για τις 13 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των τριών που είχαν συλληφθεί για την επίθεση με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!