Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» στην Κοζάνη βρέθηκε η κ Νοτοπούλου


Θεσσαλονίκη, 1 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην Κοζάνη για τα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» βρέθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.
Η έκθεση η οποία φιλοξενείται στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης , ξεκίνησε το ταξίδι της από το Βερολίνο, παρουσιάστηκε σε άλλες πόλεις της Γερμανίας και από την άνοιξη βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρώτα στην Αθήνα, μετά στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Κοζάνη.

Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung (Αθήνα), τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) και όπως ανέφερε στο χαιρετισμό της η κ. Νοτοπούλου, αυτό είναι ένα μικρό δείγμα στήριξης του έργου της νέας Βιβλιοθήκης καθώς έπεται συνέχεια.
«Η έκθεση ντοκουμέντων που εγκαινιάστηκε, μέσα από ένα πλούσιο υλικό, αναδεικνύει τη στήριξη της ελληνικής αντίστασης από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα. Φυσικά, εστιάζει και στον αγώνα χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στην τότε Δυτική Γερμανία που έβλεπαν την πατρίδα τους να ασφυκτιά από το δικτατορικό καθεστώς» υπογράμμισε η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της.
Η κ. Νοτοπούλου προανήγγειλε επίσης, πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις που θα απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά και που θα έχουν ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!