Συναντήσεις εργασίας με μυδοκαλλιεργητές στα Κύμινα και με εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Λαγκαδά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:  «Συναντήσεις εργασίας με μυδοκαλλιεργητές και με εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι».


Τον συνεταιρισμό των μυδοκαλλιεργητών των Κυμίνων επισκέφθηκε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας. Συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία προσκλήθηκε ο κ. Μάρδας από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού τον κ. Κ. Βερβίτη. Ο κ. Μάρδας σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς μυδοκαλλιεργητών των Κυμίνων και Χαλάστρας είχε εκπονήσει εκτεταμένη μελέτη το 2017, με σκοπό την απεμπλοκή από το καθεστώς της μη αδειοδότησης νέων εκμεταλλεύσεων, που ίσχυε από το 1999. ( βλ. αναλυτικότερα για τη μελέτη, http://www.mardas.eu/PDF/Metra1516/Midokalliergies_to_provlima_kai_i_lusi.pdf
Επίσης ο κ. Μάρδας είχε δεύτερη συνάντηση στο Λαγκαδά με  εργαζόμενους της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι». Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν οι απόψεις των εργαζομένων  ενόψει του διαγωνισμού για την πρόσληψη 3000 ατόμων με το καθεστώς μόνιμης απασχόλησης. Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση διαδικασία θα οδηγήσει στην παύση των επαναλαμβανομένων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθεστώς που ισχύει για δεκαπενταετία. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!