«Θα στηρίξω την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Στη βαθιά προσήλωσή του στην ενεργητική πολιτική, την οποία και εφάρμοσε όσο βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο τέως υπουργός με το βλέμμα στραμμένο στον Πάνο Καμμένο εκτίμησε πως μετά το τέλος των μνημονίων «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση».
Ο Νίκος Κοτζιάς επανέλαβε (OPEN) την εκτίμησή του ότι «έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ» και πως μοιράστηκε τη σκέψη αυτή και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Ο τέως υπουργός ρωτήθηκε για τη στάση του σε πιθανή πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, απαντώντας λακωνικά: «Ας το κάνει, θα στηρίξω την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Έχοντας καταφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα ακούστηκαν εις βάρος του αλλά και τις απειλές που έχει δεχθεί, τόνισε με νόημα πως έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν έχει μέσα μαζικής ενημέρωσης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Έστειλα τις υποθέσεις για να πάρουν το μήνυμα πως είμαι καθαρός και πως πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές», τόνισε.
Ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τα όσα ακούστηκαν περί χρηματισμού από τον Σόρος, υποστήριξε πως πρόκειται για μεθοδεύσεις που έχουν στόχευση «να δυσκολευτεί η πολιτική ειρήνης που καθιστά την Ελλάδα ηγέτη της περιοχής (σ.σ. Βαλκάνια)».
Ο τέως υπουργός ήταν ιδιαίτερα αυστηρώς ως προς τα λεγόμενα απόρρητα κονδύλια, ζητώντας να
«γίνει γενίκευση του νόμου» που έφερε στη Βουλή και τη σχετικά συνταγματική πρόβλεψη.
Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα με τις βίζες, αναφέροντας πως έκανε διεθνή διαγωνισμό και πως όλες οι ενστάσεις στάλθηκαν στα δικαστήρια. «Εφάρμοσα απόλυτα τις αποφάσεις των δικαστηρίων» υπογράμμισε ο Ν. Κοτζιάς εξηγώντας πόσο χρονοβόρα ήταν αυτή η διαδικασία.
Τέλος, στο επίμονο ερώτημα για την επιστολή που έδωσε στον πρωθυπουργό, τόνισε πως αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και πως δεν ήταν προς δημοσίευση.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!