Κατασκευάζεται ο νέος κυκλοφοριακός κόμβος στην Αγνώστου Στρατιώτη, ενισχύεται η ασφάλεια των πεζών


Στην νοτιοανατολική είσοδο του Δήμου Παύλου Μελά, στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης, ξεκίνησε εδώ και λίγες εβδομάδες (από τα τέλη Οκτωβρίου 2018) η κατασκευή ενός σημαντικού έργου ανάπλασης και διαμόρφωσης νέου κυκλικού ισόπεδου κόμβου κυκλοφορίας, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά και με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών, σε δρόμους με συχνότατη διέλευση κυρίως παιδιών και των συνοδών τους.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση κυκλοφοριακού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη, Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και Παπάφη» και ανατέθηκε με το από 28-11-2017 συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και του Αναδόχου κατασκευής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οδική ασφάλεια είναι απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, ιδιαίτερα όταν μια περιοχή διαθέτει Λύκειο (ΕΠΑΛ), Γυμνάσιο, Δημοτικό, Νηπιαγωγείο, Βρεφονηπιακό, ΚΔΑΠ Αμεα, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο,  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – αθλητική κυψέλη για μικρούς και μεγάλους με δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλει, ανακαινισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα σύγχρονα όργανα γυμναστικής.
Να σημειωθεί ότι η παραπάνω περιοχή αναπτύσσεται δίπλα στο Δασύλλιο Μετεώρων και αποτελεί βασική επιλογή πρόσβασης στους Βυζαντινούς Νερόμυλους, δύο υπερτοπικές επιλογές για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κυρίως τη θερινή περίοδο, ενώ η Αγνώστου Στρατιώτη, ο εμπορικότερος δρόμος της Πολίχνης, αποτελεί στο συγκεκριμένο ύψος σημαντική επιλογή εισόδου – εξόδου στην Περιφερειακή οδό για ντόπιους και διερχόμενους οδηγούς.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Λαλές ενημερώνονται για την εξέλιξη του έργου και τον προγραμματισμό των επεμβάσεων και ενώ στην παρούσα φάση έχουν γίνει οι αποξηλώσεις των παλιών κρασπέδων, πλακών, φυτικής γης και ασφαλτικών και χαράσσονται τα νέα πεζοδρόμια με την τοποθέτηση κρασπέδων.
Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί από το καλοκαίρι, τα πεζοδρόμια και οι υποδομές ηλεκτροφωτισμού, που εντάσσονται στο συγκεκριμένο έργο, στην ανατολική και νότια πλευρά του ανοιχτού σταδίου της Πολίχνης, καθώς οι εργασίες αυτές δεν είχαν ως προϋπόθεση τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!