Μαίνεται ο «ιερός» πόλεμος Φαναρίου - Μόσχας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος στο εσωτερικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την απόφαση του Φαναρίου να δώσει το δικαίωμα στην ουκρανική Εκκλησία να ανεξαρτητοποιηθεί από το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε, σήμερα, τη δική του απάντηση στις διαμαρτυρίας από πλευράς της ρωσικής Εκκλησίας σημειώνοντας «τη στιγμή που οι εκ βορρά αδελφοί μας ομιλούν για σχίσμα, εμείς ομιλούμε για αγάπη».
Στην ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάχης ανέφερε «με την αγάπη πορεύεται η Μητέρα Εκκλησία δια μέσου των αιώνων και με αυτή την αγάπη προσπαθεί και τώρα να λύσει το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ουκρανίας. Καθ’ ην στιγμή οι εκ βορρά αδελφοί μας ομιλούν για σχίσμα, εμείς ομιλούμε για αγάπη!».
Παράλληλα, υπενθύμισε τους λόγους του επισκόπου Ρώμης Κλήμεντος προς τους Κορίνθιους τόνισε: «Ουδέν βάναυσον εν αγάπη, ουδέν υπερήφανον, αγάπη σχίσματα ουκ έχει, αγάπη ου στασιάζει, αγάπη πάντα ποιεί εν ομονοία. Εν τη αγάπη ετελειώθησαν πάντες οι εκλεκτοί του Θεού. Δίχα αγάπης ουδέν ευάρεστόν έστι τω Θεώ».
Το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει διαμαρτυρηθεί εντόνως για την απόφαση του Πατριαρχείου να δώσει γίνει αυτοκέφαλη η Εκκλησία της Ουκρανίας και έχει ήδη διακόψει τις σχέσεις με το Φανάρι.
Πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα, θέση στον «ιερό πόλεμο» πήρε και ο Βαντιμίρ Πούτιν προειδοποιώντας το Φανάρι πως θα υπάρξουν συνέπειες.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!