Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Μαλλιάρης - Παιδεία "Ανατόλια"


Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ
ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», Δ. Γούναρη 39, Καμάρα

Βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια και εκπλήξεις για τα παιδιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου 2018 στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).
Το πρόγραμμα (το οποίο συμπληρώνεται) έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Τρίτη 4/12/2018, ώρα 6 μ.μ.

Παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) το θεατρικό δρώμενο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Υπόθεση: Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Τσολακίδου Άννη, Κοστούμια: Μπρούφας Χρήστος. Ηθοποιοί: Γιαννούση Ελένη, Νταρακτσής Χρίστος, Ροδοβίτης Τάσος.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.


Παρασκευή  7/12/2018, ώρα 7 μ.μ.

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ο Σίσυφος στην Ανατολή. 150 κείμενα και φωτογραφίες για την Τουρκία» (εκδόσεις Επίκεντρο) του Ιωάννη Γρηγοριάδη.

Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι: Αντώνης Καμάρας, Πολιτικός Επιστήμονας, Δημήτρης Σταματόπουλος, Καθηγητής Βαλκανικής & Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Σύμβουλος Ανάπτυξης στην Τουρκία.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.


Σάββατο 8/12/ 2018, ώρα 12 μ.

Παρουσιάζεται  το μουσικό παραμύθι με δραστηριότητες «Το Όνειρο ταξιδεύει στην Ορχήστρα της Φύσης» της Μαρίας Μελίδου, σε εικονογράφηση Ελεονώρας Βαράτη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Ομιλητές είναι οι: Ανθή Θάνου, αφηγήτρια, Πάρις Παρασχόπουλος, συνθέτης και μουσικός, η συγγραφέας Μαρία Μελίδου και η εικονογράφος Ελεονώρα Βαράτη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Δημήτρης Αδάμ, αφήγηση, ηχητική επιμέλεια.

Η ιστορία του παραμυθιού της Μαρίας Μελίδου είναι ένας καμβάς γεμάτος διαφορετικούς ήχους που συναντάμε σε ένα φυσικό τοπίο. Tα παιδιά μέσα από την αφήγηση και την περιπέτεια του ήρωα, ευαισθητοποιούνται για τους γύρω ήχους που μας περιβάλλουν και δεν τους προσέχουμε. Εμβαθύνουν σε αυτούς, ενεργοποιούν τη φαντασία τους ώστε να γίνουν καλοί ακροατές.

Παράλληλα μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται πώς είναι δομημένη μια ορχήστρα, μια μουσική σύνθεση. Αυτός είναι και ο σκοπός του παραμυθιού, να ανοίξει το παράθυρο της φαντασίας, της ακουστικής αντίληψης και της ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον.


Δευτέρα 10/12/2018, ώρα 7 μ.μ.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Κωπηλάτης του Καιρού» (εκδόσεις 24γράμματα) του Ευάγγελου Ρήγα.



Τρίτη 11/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου "Φουλίνος ο Πιγκουίνος" (εκδόσεις  iWrite ) της Φωτεινής Καλιαντζόγλου, με αφήγηση από τη συγγραφέα.
Από την εκπαιδευτικό (απόφοιτο του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ) κ. Ελισάβετ Δελλή θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα: Πώς επιδρά στην ψυχική και συναισθηματική του ανάπτυξη ένα παραμύθι; Γιατί είναι σημαντική η αφήγηση από τον ίδιο τον γονέα; 

Μπαλόνια, καραμέλες, και πολλά άλλα θα υποδέχονται τους μικρούς παρευρισκόμενους.    
Ο Φουλίνος είναι ένα μικρό πιγκουινάκι που ζει με τους γονείς του στο «Χιονοχωριό», ένα μικρό χωριουδάκι στον Νότιο Πόλο. Όταν αναγκάζεται να μείνει για λίγες μέρες μόνο του, νιώθει δυστυχισμένος. Θα είναι όμως για πολύ; Μήπως δεν είναι τόσο μοναχούλης του όσο ένιωθε; Μια απρόσμενη συνάντηση φέρνει τα πάνω-κάτω στην ζωή του! Διασκεδαστικές εικόνες με αστεία τραγουδάκια που μας υπενθυμίζουν πως… «όσο μόνοι και αν νομίζουμε πως είμαστε, πάντα θα υπάρχει κάποιος, κάπου, κάτι που να μας κάνει να πιστέψουμε το αντίθετο!». 

Τετάρτη 12/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αρμονία του ρυθμού και της ψυχής. Πρακτική φιλοσοφία  της καθημερινής ζωής» (Εκδόσεις Μαυρογένη) του Νικόλαου Σοφιάδη, πρ. καθηγητή ΔΠΘ, γραμμένο στη ρώσικη γλώσσα.

Παρασκευή 14/12/2018, ώρα 7 μ.μ

Παρουσίαση του βιβλίου «Το εθνικό ζήτημα στην εποχή μας- Η κρίση του  Ευρωατλαντισμού και η Ελλάδα» (εκδόσεις Τόπος), του Πέτρου Παπακωνσταντίνου.
Θα μιλήσουν: Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος, εκπαιδευτικός, Θέμης Τζήμας, δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρ. αντιπρόεδρος της βουλής, περιφερειακή σύμβουλος Κ.Μ. και ο συγγραφέας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Πλάκας, δημοσιογράφος.


Σάββατο 15/12/2018, ώρα 11 π.μ.

Φεστιβάλ Παραμυθιού με δρώμενα για τα παιδιά.

Δευτέρα 17/12/2018, ώρα 6.30 μ.μ.

Διάλεξη με την ψυχολόγο Όλια Παμπουκίδου, μουσικοθεραπεύτρια και δράση μουσικοθεραπείας.

Τρίτη 18/12/2018,  ώρα  7 μ.μ.

Παρουσίαση των βιβλίων του Γκάζμεντ Μ. Καπλάνι: «Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων» και «Λάθος Χώρα» (εκδόσεις Επίκεντρο).

Με το συγγραφέα συζητούν για τα βιβλία οι: Ιλίρα Αλίαϊ, μεταφράστρια, Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής τμ. Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών, ΠΑ.ΜΑΚ., Νικόλας Σεβαστάκης, Καθηγητής τμ. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ..
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας.

Παρασκευή  21/12/2018, ώρα 6 μ.μ.

Παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ το θεατρικό δρώμενο - εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΠΑΛ you…!!» σε σύλληψη – σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Το πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει στο πώς ξεπερνιούνται οι φόβοι των εφήβων,  απευθύνεται σε παιδιά 10 ετών και άνω.

Η παράσταση «Μπαλ you» παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη ζωή ενός εφήβου και την επαφή με τους γονείς του. Μέσα από τη σχέση του με την τεχνολογία βλέπουμε έναν κόσμο  να δημιουργείται, τον δικό του. Πόσο κατανοούν οι γονείς αυτόν τον κόσμο; Τι παρεξηγήσεις ή συγκρούσεις δημιουργούνται;

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.


Πέμπτη  27/12/2018, ώρα 12 μ.

Ανεβαίνει η παράσταση «Ειρηνοποιός» από το ΚΘΒΕ που δίνει έμφαση στην αποδοχή, την ενσυναίσθηση και τη φιλία και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού.

Υπόθεση: Δύο κοινότητες. Ένας τοίχος ανάμεσά τους και απαγόρευση επικοινωνίας. Μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και δυσπιστίας. Μια συνάντηση που ίσως αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό μας; Πώς συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς; Πώς δείχνουμε τη φιλία μας στον άλλο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική κοινότητα στο σχολείο;

Κείμενο: Holman David. Σκηνοθεσία: Ματζίρη Κωνσταντίνα. Θεατροπαιδαγωγός: Ζώη Ειρήνη. Θεατροπαιδαγωγός: Λιάπτση Ανέτα. Ηθοποιοί: Αραμπατζόγλου Σταυρούλα, Ουζούνη Θωμαή, Φερετζέλης Θάνος.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!