Στο Πλωμάρι ο Ε. Λέκκας μετά την κατολίσθηση βράχων


Επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα πρόκειται να μεταβεί την Κυριακή στο Πλωμάρι Λέσβου, μετά την εκδήλωση κατολίσθησης στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Με τη χρήση οργάνων και μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας η επιστημονική ομάδα αναμένεται να αποτιμήσει το φαινόμενο και τα αίτια που το προκάλεσαν και να εκτιμήσει την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή».
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η κατολίσθηση προκάλεσε υλικές ζημιές σε σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Ίσα Μέσα Πλωμαρίου. Μεγάλοι βράχοι αποκολλήθηκαν από τους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με το plomarinews.gr, οι κάτοικοι της γειτονιάς τρόμαξαν και βγήκαν αμέσως έξω από τα σπίτια τους ενώ ένας από αυτούς αναγκάστηκε για προληπτικούς λόγους να διανυκτερεύσει αλλού.
Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, μετά από αυτοψία μηχανικών του Δήμου Λέσβου, ανέφερε πως οι κατολισθήσεις οφείλονται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες μπορεί να συνεχισθούν εξού και επιλέχτηκε η λύση της εκκένωσης σπιτιών που μπορεί να υποστούν ζημιές.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!