Ξεκινά η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας


Άνοιξε ο δρόμος για τις επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας με την υπογραφή των δύο πρώτων αδειοδοτήσεων εγκατάστασης μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τους συναρμόδιους υπουργούς υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αδειοδότηση περιμένουν 12 ακόμα φάκελοι που αναμένεται να έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά οι επενδύσεις θα αγγίξουν τα 185,2 εκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσουν 770 θέσεις εργασίας. Σε ενάμιση χρόνο θα είναι έτοιμα τα πρώτα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης της χώρας μας. Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Δευτέρα (19/11) ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης.
Άδειες μέχρι στιγμής έχουν λάβει οι εταιρείες BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και η εταιρεία BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ.
«Σήμερα έχουμε το πρώτο βήμα της έμπρακτης λειτουργίας ενός νέου πλαισίου που έθεσε η Πολιτεία μέσα από μία σοβαρή προετοιμασία και υπουργικό συντονισμό, προκειμένου να διαμορφώσουμε, για πρώτη φορά στη χώρα, ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό πλέγμα ρυθμίσεων», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας δήλωσε πως «το έντονο, διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης αναδεικνύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης τόνισε ότι «στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα μας, εκτός από τη σταθερότητα, είναι έτοιμη να δεχθεί επενδύσεις. Πρόκειται για μια κλειστή καλλιέργεια σε θερμοκήπιο που αναμένεται ότι θα φέρει πολλές θέσεις εργασίας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!