Ο Τσίπρας, η τετραμερής και το... Μουντιάλ


Ειδήσεις... αθλητικού περιεχομένου έβγαλε η τετραμερής συνάντηση στη Βάρνα της Βουλγαρίας, στην οποία έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας «έριξε» την ιδέα για από κοινού διοργάνωση από Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία κάποιου μεγάλου αθλητικού γεγονότος με τον Μπόικο Μπορίσοφ να σκέφτεται ακόμη και το Μουντιάλ του 2030.
Κατά τη διάρκεια της 5ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «η ιδέα είναι να αναλάβουμε, να συζητήσουμε, μάλλον, μαζί, την πιθανότητα να διεκδικήσουν οι τέσσερις χώρες μας, να είναι υποψήφιες, μάλλον, για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση σε βάθος δεκαετίας, όχι άμεσα. Μια ιδέα, την οποία θα την επεξεργαστούμε ακόμη περισσότερο».
Συνέχισε, λέγοντας «ξέρουμε ότι εκτός από την οικονομική συνεργασία, την εμπορική συνεργασία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ενώνουν τους λαούς μας και δίνουν και το μήνυμα της αναγκαιότητας στα Βαλκάνια, να μην αναγνωρίζονται στον κόσμο ως μια περιοχή εντάσεων, αλλά και ως μια περιοχή συνεργασίας, φιλίας, ευγενούς άμιλλας. Και αυτή την ιδέα, θα την επεξεργαστούμε το επόμενο διάστημα από κοινού, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες ανακοινώσεις, σε μια από τις επόμενες συναντήσεις μας».
Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ πήγε... αρκετά βήματα παραπέρα και σημείωσε ότι «νομίζω ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα αξίζει να συζητηθεί, και όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία φιλοξένησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ, να υποβάλουμε μια υποψηφιότητα για το 2030 για τα τέσσερα κράτη μας να γίνουν υποψήφια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις».
Αναφορά στην ιδέα του κ. Τσίπρα έκανε και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που προηγήθηκε στις δηλώσεις, αλλά άφησε να την παρουσιάσει ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός που είχε και τη ιδέα, όπως είπε.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!