Κυριακάτικη σύγκρουση για οικονομία και προσλήψεις


Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 10.000 προσλήψεις σε βάθος χρόνου, μετά από την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ως απόρροια της συμφωνίας Κράτους – Εκκλησίας, έχουν προκαλέσει έντονη ενόχληση στην αντιπολίτευση. Στην επίθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντηση σε υψηλούς τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου σχολιάζει την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καστοριά και απαντά ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδιάζει την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους με απολύσεις και εκχώρηση κρίσιμων τομέων σε ιδιώτες.
Αναλυτικά:
Ενώ ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους με απολύσεις και εκχώρηση κρίσιμων τομέων του στους ιδιώτες, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσελκύει επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος του δημόσιου τομέα είναι κρίσιμος, με στοχευμένες προσλήψεις και αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε, από την Καστοριά, ότι εδώ και καιρό κρούει «τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα και το κρεσέντο παροχών που έχει εξαπολύσει ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καρπωθεί πολιτικά».
Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, με αφορμή την εξαγγελία του για 10.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, είπε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο, χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις κι ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα κάνουν τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει μπροστά».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!