Τα Ελληνικά τρόφιμα πάνε Βουκουρέστι

Τα Ελληνικά τρόφιμα πάνε Βουκουρέστι

Μια πραγματικά πολύ σημαντική έκθεση για τα Ελληνικά τρόφιμα θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Ιανουαρίου 2019 στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.
Πρόκειται για την GREEK FOOD SHOW η οποία διοργανώνεται από την  ECONOMOTECHNIKI και την NORTHEVENTS και τελεί υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Ελληνικής  Πρεσβείας στο Βουκουρέστι και του Ελληνορουμανικού Επιμελητηρίου.

Η συνεργασία των δύο από τις πιο έμπειρες εταιρείες διοργανώσεων  εκθέσεων, προώθησης  και ανάπτυξης πωλήσεων στο εξωτερικό αλλά και η υποστήριξη των φορέων ενισχύουν τη συνέχεια των σημαντικών  πρωτοβουλιών της Ελληνικής πλευράς για την ανάπτυξη των πωλήσεων στη  γειτονική χώρα οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Ρουμανία 2017 έτρεξαν με ρυθμό +14%,
έναντι του 2016 και διαμορφώθηκαν σε πάνω από 870 εκατομμύρια ευρώ.
  • Οι ανάγκες της ρουμανικής αγοράς είναι μεγάλες, κυρίως στα τρόφιμα, δεδομένου ότι η χώρα εισάγει περίπου το 60% της σχετικής κατανάλωσης.
  • Η Ρουμανία αποτελεί την πλέον ελκυστική αγορά της Νοτιοανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης για τα ελληνικά τρόφιμα λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας με την Ελλάδα και του μεγέθους της αγοράς της.
  • Η Ελλάδα εξάγει πολλά τρόφιμα στη Ρουμανία, όπως εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, ελιές, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, μπισκότα, χυμούς, προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, γαλακτοκομικά, κ.α.,
  • Ειδικότερα ως προς τα φρούτα και τα λαχανικά, η Ρουμανία αποτελεί την πρώτη αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές, με κατανάλωση 186.000 τόνους ετησίως.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!