Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Παύλου Μελά: «Κατάθλιψη: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση» με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Γρηγόριο Σίμο


Συνεχίζονται τα μαθήματα του Γ΄ κύκλου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά,  την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, με τη διάλεξη «Κατάθλιψη: Αναγνώριση και Αντιμετώπιση» του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή, Καθηγητή Ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίαςκαι Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας Γρηγόριου Σίμου.
Πως αναγνωρίζουμε την εμφάνιση της κατάθλιψης; Είναι απλά λύπη ή κινδυνεύω από κατάθλιψη; Και πως την αντιμετωπίζουμε;
Στη σύγχρονη εποχή, λόγω και της οικονομικής κρίσης υποβόσκει περισσότερο η κατάθλιψη; Επηρεάζεται αρνητικά η ψυχική μας υγεία, αυξάνονται οι αγχώδεις διαταραχές και η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων;
Κινδυνεύουμε να παραμείνουμε σε αυτή την καταθλιπτική κατάσταση ή θα μπορούσαμε να δούμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον δημιουργία και ελπίδα, πέρα από ψυχοπαθολογία;
Αλλάζοντας τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις διαταραχές άγχους και την κατάθλιψη σύμφωνα με τον Καθηγητή Γρηγόρη Σίμο, που έχει ένα μεγάλο διδακτικό, ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα έχουμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε στο πλαίσιο του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά.
Τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά θα αναπτύξουν έγκριτοι Καθηγητές Πανεπιστημίου για 6 συνεχόμενες Τετάρτες του Νοεμβρίου (14, 21, 28) και του Δεκεμβρίου (5, 12, 19), και ώρα 6.00 μ.μ., με διοργανωτή το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Παύλου Μελά, τη Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των Κοινωνικών ομάδων  και την Αντιδημαρχία Παιδείας.
Τα μαθήματα αφορούν όλους τους ενήλικες, η εγγραφή και η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων, ενώ στο τέλος όλων των παρουσιάσεων θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!