Τους «έκαψαν» τα ημερολόγια


«Ξηλώθηκε» με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ολόκληρο το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την έκδοση ημερολογίου της ΕΛ.ΑΣ και στον χάρτη που απεικονίζεται στο πίσω μέρος αναγραφόταν εσφαλμένα η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτους ως «Βόρεια Κύπρο».
Το «ανεπανόρθωτο» λάθος έγινε είδηση μετά ποικίλων σχολείων οπότε και ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της φυσικής ηγεσίας που έδωσε εντολή να ανακληθούν όσες ατζέντες έχουν ήδη μοιραστεί στις υπηρεσίες και διατίθενται προς πώληση, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπισθεί πως έγινε το λάθος που εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι συνολικά απομακρύνθηκαν 13 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο της ατζέντας- ημερολογίου πριν δοθεί στην κυκλοφορία.
Την έκδοση του ημερολογίου είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία που πήρε φέτος το έργο, καθώς η προηγούμενη εταιρεία που εξέδιδε την ατζέντα μέχρι πέρσι πτώχευσε.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο τονιζόταν ότι η ανάθεση της εκτύπωσης των ατζεντών έγινε σε «ιδιωτική εταιρεία» και ότι το λάθος έγινε «εκ παραδρομής». Ο χάρτης ήταν ένας από τους τρεις που έχει η ατζέντα και ο συγκεκριμένος ήταν ο παγκόσμιος που υπάρχει στις τελευταίες σελίδες.
Κ. Παπακώστα: Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης (ΣΚΑΪ), δήλωσε: «Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου».
Καταλήγοντας ανέφερε πως «με υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα, θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!